Nooit Meer Slapen

Met o.a. Okke Ornstein, een hoornist die jazz blaast en Bram Stadhouders

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Okke Ornstein, een hoornist die jazz blaast en Bram Stadhouders

Okke Ornstein werkte als programmamaker en maakte verschillende radiodocumentaires in Syrië, Griekenland en in Panama, waar hij sinds 2000 woonde. Zijn artikelen over dat land bleven voor Ornstein niet zonder consequenties. In de onlangs gepubliceerde longread Journalist in gevangenschap beschrijft hij zijn gevangenschap in een Panamese cel. Ook aandacht voor Morris Kliphuis op North Sea Jazz en Bram Stadhouders komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Okke Ornstein zat 20 maanden in een Panamese cel

vanaf 00:00:45

Okke Ornstein werkte als programmamaker voor radio en televisie aan series als 'Taxi' en 'Urbania'. Ook maakte hij verschillende radiodocumentaires in Syrië, Griekenland en in Panama,het land waar hij sinds 2000 woonde. Daar schreef hij veel over de talloze criminelen die Panama herbergt. Zijn artikelen bleven voor Ornstein zelf niet zonder consequenties. In november 2016 veroordeelde een Panamese rechter hem tot 20 maanden cel voor ‘misdrijven tegen de eer’. In de onlangs gepubliceerde longread 'Journalist in gevangenschap' beschrijft hij zijn gevangenschap in een Panamese cel. Pieter van der Wielen spreekt met Okke Ornstein.

Morris Kliphuis speelt een voor jazz ongebruikelijk instrument

vanaf 01:09:15

Morris Kliphuis heeft dit jaar de compositie-opdracht van het North Sea Jazz Festival gekregen. Dat festival is komend weekend in Rotterdam. Morris speelt hoorn en dat is niet een heel gebruikelijk instrument in de jazz. Hij componeert zijn stuk met een speciale methode. Verslaggever Botte Jellema zocht Morris op bij de repetities.

Open Kaart: componist Bram Stadhouders

vanaf 01:23:30

Bram Stadhouders is gitarist en componist. Op North Sea Jazz Festival treedt hij op met zijn Big Barrel Organ Project. Hij speelt er onder meer live op zijn dansorgel 'Rhapsody'. Als hij niet componeert of improviseert of met Rhapsody op een podium staat, vormt hij samen met Joost Lijbaart en vocaliste Sanne Rambags het trio Under the surface. In de rubriek Open Kaart geeft Stadhouders eerlijk antwoord op vragen over leven en werk.