Nooit Meer Slapen

Met o.a. Naomi Velissariou, glasblazen en Marco Martens

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Naomi Velissariou, glasblazen en Marco Martens

De Vlaams-Griekse Naomi Velissariou is theatermaker. Ze is een opkomend dubbeltalent; ze acteert én regisseert. Filosofische, wetenschappelijke, populaire en persoonlijke denkbeelden vormen de grondslag van haar werk. Komende donderdag krijgt ze de Charlotte Köhler Prijs 2017 uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. Ook besteden we aandacht aan glasblazen in Acquoy en komt verhalenverteller Marco Martens langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Naomi Velissariou is theatermaker van de toekomst

vanaf 00:00:51

De Vlaams-Griekse Naomi Velissariou is theatermaker. Ze is een opkomend dubbeltalent; ze acteert én regisseert. Filosofische, wetenschappelijke, populaire en persoonlijke denkbeelden vormen de grondslag van haar werk. Bij Frascati Producties maakte ze tot nu toe zeven essayistische voorstellingen, waaronder 'Mr Jones', 'A Tragedy' en 'Q&A'. Dit jaar haalde zij veel lovende kritieken met haar voorstelling over de Amerikaanse filosoof en schrijver Susan Sontag. Komende donderdag krijgt ze de Charlotte Köhler Prijs 2017 uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. Pieter van der Wielen spreekt met Naomi Velissariou.

Het Nationaal Glasmuseum wil glasblazen weer fantastisch maken

vanaf 01:09:27

Ooit was het een bron van trots: meesterglasblazers die een traditie gaande hielden in Leerdam. Maar het is weggezakt, glasblazen heeft een vergelijkbaar imago als klompenmaken en pottenbakken gekregen. Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam maakt zit daar zorgen over, en om het imago wat op te krikken hebben ze meesterglasblazers uitgenodigd uit Venetië en Tsjechië, om Nederlandse kunstenaars de mogelijkheid te geven om met glas te werken. Het bijbehorende evenement heet 'Cities of Glass' en de tentoonstellingen zijn tot 24 september te zien in KunstFort Asperen en het Nationaal Glasmuseum. Mathijs Deen ging kijken en ruiken en luisteren en maakte een reportage.

Open Kaart: spoken-word artiest Marco Martens

vanaf 01:24:23

Marco Martens is muzikant en schrijver en vader. Hij maakte onder meer de podcast-serie 'Morgen zal ik thuis zijn'. Hierin praat hij met artiesten als Def P. en Diggy Dex over de combinatie van ambitie en vaderschap. Naast podcast houdt Marco Martens zich bezig met spoken word. In de rubriek Open Kaart geeft Marco eerlijk antwoord op vragen over leven en werk.