Nooit Meer Slapen

Met o.a. Eric Vloeimans, Sporen van Suiker en Niek Pas

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Eric Vloeimans, Sporen van Suiker en Niek Pas

Eric Vloeimans is de bekendste jazztrompettist van Nederland. De afgelopen twee jaar toerde hij met de befaamde Marine Band of the Royal Netherlands Navy. Beiden spelen over de gehele wereld en die invloeden nemen ze volgende week mee naar het podium van het North Sea Jazz Festival: van Oost-Europese folkmuziek tot hippe lounge. Ook besteden we aandacht aan de docu 'Sporen van Suiker' en komt historicus Niek Pas langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Trompettist en componist Eric Vloeimans speelt op North Sea Jazz

vanaf 00:00:39

Eric Vloeimans is de bekendste trompettist van Nederland. Zijn muziek laat zich niet onder één noemer vangen. Van easy-jazz tot snoeiharde funk, van klassiek tot pop; hij speelt het allemaal. Hij is actief in veel verschillende ensembles, en gaat samenwerkingen aan met zowel klassieke orkesten als grote jazznamen. De afgelopen twee jaar toerde hij met de befaamde Marine Band of the Royal Netherlands Navy. Beiden spelen over de gehele werelden die invloeden nemen ze volgende week mee naar het podium van het North Sea Jazz Festival: van Oost-Europese folkmuziek tot hippe lounge. Pieter van der Wielen spreekt met Eric Vloeimans. (foto: Hans Colijn)

Over Typhoons zoektocht naar het slavernijverleden van zijn familie

vanaf 01:09:51

Op 1 juli wordt de slavernij herdacht en de afschaffing ervan gevierd. Dan is op NPO2 de documentaire 'Sporen van Suiker' te zien, waarin oud-nieuwslezer Noraly Beyer en Typhoon op zoek gaan naar het slavernijverleden van zijn familie. Floortje Smit praat met documentairemaakster Ida Does en Typhoon. (foto: Geerte Verduijn)

Open Kaart: historicus en Frankrijk-kenner Niek Pas

vanaf 01:25:24

Meer dan ooit worstelt Frankrijk met zichzelf in een wereld die snel verandert. De Republiek is razend. Is dit altijd zo geweest? Hoe wortelt Frankrijk eigenlijk in het verleden? Niek Pas is historicus en Frankrijk-specialist. Recent verscheen zijn boek 'De razende Republiek', waarin hij aan de hand van de geschiedenis tot de kern van Frankrijk doordringt. In de rubriek Open Kaart geeft hij eerlijk antwoord.