Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marte Röling, honkvaste ouderen en Olaf Mooij

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marte Röling, honkvaste ouderen en Olaf Mooij

Marte Röling (1939) is beeldend kunstenaar. Sinds eind jaren ’50 nam ze deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Bekend zijn haar modetekeningen voor Het Parool uit de jaren ’60 en de portretten van koningin Beatrix en prins Claus uit de jaren ‘80. Verder aandacht voor honkvaste ouderen, en beeldhouwer en installatiekunstenaar Olaf Mooij is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marte Röling leerde kijken van haar moeder

vanaf 00:00:39

Marte Röling (1939) is beeldend kunstenaar. Ze leerde tekenen van haar vader, die docent was op de Rijksakademie in Amsterdam. Van haar moeder, die schilderes was, leerde ze goed te kijken. Sinds eind jaren ’50 nam ze deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Bekend zijn haar modetekeningen voor Het Parool uit de jaren ’60 en de portretten van koningin Beatrix en prins Claus uit de jaren ‘80. Met kunstenaar Henk Jurriaans vormde ze een onafscheidelijk koppel. Samen met nog drie vrouwen deelden ze een boerderij in Uithuizen. En werkte ze als vijftal onder de naam Röling & Partners. Pieter van der Wielen spreekt met Marte Röling.

Wanda Reisel over de dinsdag die was

vanaf 01:00:40

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, maar altijd persoonlijk. Deze week is het onze eer Wanda Reisel aan het woord te laten.

Open Kaart: installatiekunstenaar Olaf Mooij

vanaf 01:24:42

Als de auto een levend wezen zou zijn, waar komt hij dan vandaan? Zou hij groeien in een ei of komt hij voort uit een autospermatozoide? Olaf Mooij is installatiekunsenaar en houdt zich al geruime tijd bezig met het fenomeen auto. Op het rondreizende theaterfestival De Parade toont hij zijn Museum van Carcheologie, een rariteitenkabinet waar de levenscyclus van auto centraal staat. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Olaf Mooij persoonlijke vragen over leven en werk.