Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rikko Voorberg, 'Wildernis onder water' en Stefan Rokebrand

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rikko Voorberg, 'Wildernis onder water' en Stefan Rokebrand

Rikko Voorberg is theoloog, theatermaker, schrijver en columnist. Volgens Voorberg moet en kán het anders in onze wereld. Hij bracht Pasen door in vluchtelingenhel Idomeni, heette zedendelinquent Benno L. via een Facebookpagina welkom in zijn straat en zette bekladde huizen van vluchtelingen vol bloemen. In zijn boek De dominee leert vloeken houdt hij een pleidooi voor woede als middel tegen cynisme. Verder aandacht voor 'Wildernis onder Water' en we spreken Stefan Rokebrand.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rikko Voorberg houdt een pleidooi voor woede

vanaf 00:00:43

Rikko Voorberg is theoloog, theatermaker, schrijver en columnist. Hij is oprichter van het religieuze theatercollectief StroomWest en leidt de PopUp Kerk. Hij schrijft regelmatig voornrc.next, het Nederlands Dagblad en De Correspondent. Volgens Voorberg moet en kán het anders in onze wereld. Hij bracht Pasen door in vluchtelingenhel Idomeni, heette zedendelinquent Benno L. via een Facebookpagina welkom in zijn straat en zette bekladde huizen van vluchtelingen vol bloemen. In zijn boek ‘De dominee leert vloeken’ houdt hij een pleidooi voor woede als middel tegen cynisme. Pieter van der Wielen spreekt met Rikko Voorberg.

Erik Jan Harmens over de woensdag die was

vanaf 01:00:36

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, maar altijd persoonlijk. Deze week is het onze eer Erik Jan Harmens aan het woord te laten.

Verborgen natuurschoon in 'Wildernis onder Water'

vanaf 01:11:05

De natuurfilm lijkt nooit aan populariteit in te leveren. Wederom was er een nieuwe natuurdocumentaireserie te zien op NPO 2, getiteld 'Wildernis onder Water'. In de serie komt de natuur in en rondom het Nederlandse water aan bod. Verslaggever René van Es sprak erover met de jonge talentvolle maker Iris Grob. Ook ging hij op pad met onderwaterfilmers Arthur de Bruin en Matthijs de Vos, want: 'de mooiste natuur in Nederland vind je onderwater'. (Herhaling)

Open Kaart: acteur Stefan Rokebrand

vanaf 01:25:27

Acteur Stefan Rokebrand werd bekend met de serie 'Celblok H' en de musical 'Soldaat van Oranje'. Vanaf vrijdag (14 juli) is hij tijdens het Over het IJ Festival te zien in de voorstelling 'Kronieken van de stad: tussen werven en hotels'. In de rubriek Open Kaart geeft Stefan eerlijk antwoord op vragen over leven en werk.