Nooit Meer Slapen

Met o.a. Joan Nederlof, 'Het Laatste Kunstje' en Sana Valiulina

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Joan Nederlof, 'Het Laatste Kunstje' en Sana Valiulina

Actrice en scenarioschrijver Joan Nederlof richtte in 1985 theatergezelschap Mugmetdegoudentand op. Dit seizoen trekt Mugmetdegoudentand met de 'Muggerwareparty' langs de theaters. In dit stuk is Nederlof weer als actrice te zien met een fragment uit haar solo 'De Eurocommissaris'. Verder aandacht voor de documentaire 'Het Laatste Kunstje', en de winnaar van de Jan Hanlo Essayprijs, Sana Valiulina, is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Joan Nederlof speelt in de livetrailer 'Muggerwareparty'

vanaf 00:01:19

Actrice en scenarioschrijver Joan Nederlof richtte in 1985 met o.a. Jan Ritsema en Marcel Musters theatergezelschap Mugmetdegoudentand op. Aanvankelijk speelde ze zelf ook in stukken van ‘de Mug’, maar vanaf 1997 richtte ze zich vooral op schrijven. Zo schreef ze bijvoorbeeld televisieseries als 'Hertekamp' en 'TV7'. Dit seizoen trekt Mugmetdegoudentand met de 'Muggerwareparty' langs de theaters. In dit stuk is Nederlof weer als actrice te zien met een fragment uit haar solo 'De Eurocommissaris'. Pieter van der Wielen spreekt met Joan Nederlof. (foto: Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin)

Afscheidsproject van vader en zoon in documentaire 'Het Laatste Kunstje'

vanaf 01:10:27

Een doodskist timmeren voor je vader is geen alledaags klusje. Kunstenaar Menno de Nooijer doet het met liefde en precisie. Niet alleen omdat hij een hechte band heeft met zijn zieke vader, kunstenaar Paul de Nooijer, maar ook omdat de doodskist een rekwisiet is in hun nieuwe videoperformance. In de intieme documentaire 'Het Laatste Kunstje' is goed te zien hoe sterk leven en werk van het gerenommeerde kunstenaarsduo met elkaar is vervlochten, want de families wonen en werken gezamenlijk op een paradijselijke Zeeuwse boerderij. Floortje Smit spreekt met regisseur Jacomien Kodde, tevens partner van Menno, en met Paul en Menno de Nooijer. (beeld: still uit 'Het Laatste Kunstje')

Open Kaart: winnaar Jan Hanlo Essayprijs

vanaf 01:25:20

Woensdag 17 april wordt de tweejaarlijkse Jan Hanlo Essayprijs uitgereikt aan de schrijver van de beste essaybundel. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1999, na de dertigste sterfdag van schrijver Jan Hanlo. Dit jaar zijn Jan-Hendrik Bakker, Rob van Essen, Kees 't Hart, Merlijn Schoonenboom en Sana Valiulina genomineerd. De winnaar, Sana Valiulina, komt langs en beantwoordt persoonlijke vragen over leven en werk in de rubriek Open Kaart. (foto: Jan Hanlo, janhanloessayprijs.nl)