Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ravage, 'Het Grote Groepsgevoel' en Peter Römer

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ravage, 'Het Grote Groepsgevoel' en Peter Römer

De Parijs-Nederlandse mode- en designontwerpers Clemens Rameckers en Arnold van der Geuns vormen samen het makersduo Ravage. In hun werk staat de een oneindige drang om een schetsmatig totaalconcept te creëren centraal. In Museum Arnhem is, na een carrière van ruim veertig jaar, een overzichtstentoonstelling te zien. Ook aandacht voor 'Het Grote Groepsgevoel' en Peter Römer komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De tekening staat centraal bij ontwerpersduo Ravage

vanaf 00:00:30

De Parijs-Nederlandse mode- en designontwerpers Clemens Rameckers en Arnold van der Geuns vormen samen het makersduo Ravage. Na hun studie vertrokken ze naar Parijs, waar ze hun eigen signatuur en werkwijze ontwikkelden. In het werk van Ravage - een samenvoeging van de twee namen - staat de tekening centraal en een oneindige drang om een schetsmatig totaalconcept te creëren. De ene keer mode, de andere keer keramiek, behang, tekeningen, dan weer een schilderij. Na een carrière van ruim veertig jaar presenteert Museum Arnhem een overzichtstentoonstelling van hun werk. Pieter van der Wielen spreekt met Clemens Rameckers en Arnold van Geuns. (foto: Erwin Olaf)

Wat betekent het om ergens bij te horen?

vanaf 01:12:50

De Internet Gids (de online tak van het literaire tijdschrift 'De Gids', dat sinds 1837 bestaat) werd afgelopen vrijdag gepresenteerd op een bijzondere locatie: in een sauna. Thema van deze editie: 'Het Grote Groepsgevoel'. Wat betekent het om bij een politieke partij, whatsappgroep, boekenclubje of een willekeurig andere groep te horen? Zesentwintig schrijvers, onder andere Jan Postma, Alma Mathijsen en Erik Jan Harmens deden mee. Verslaggever Botte Jellema nam een kijkje. (beeld: De Internet Gids)

Open Kaart: schrijver Peter Römer

vanaf 01:28:06

Peter Römer is acteur, schrijver en regisseur. Hij produceerde onder andere de televisieseries 'Grijpstra & De Gier' en 'Gooische Vrouwen', maar het meest trekt het schrijverschap hem. Naast een indrukwekkend oeuvre aan boeken in de Baantjer-reeks, schrijft Römer zelf moordromans. De nieuwe thriller 'En nu ik!' schreef hij samen met zijn echtgenote Annet Hock, over een oude bekende die terugkeert het leven van een Aerdenhouts gezin. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Peter Römer persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Mark Uyl)

advertentie