Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jeroen Krabbé, 'House of Cards' en Matteo Mijderwijk

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jeroen Krabbé, 'House of Cards' en Matteo Mijderwijk

Jeroen Krabbé is acteur, regisseur en kunstschilder. Tijdens zijn werk als acteur op filmsets over de hele wereld liet hij zich inspireren voor zijn schilderijen. Krabbé keert in de nieuwe tentoonstelling Het Late Licht terug naar het schilderen van landschappen. Ook aandacht voor het nieuwe seizoen van House of Cards en pianist Matteo Mijderwijk komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jeroen Krabbé wil verbluffen met kleur en licht

vanaf 00:00:40

Jeroen Krabbé is acteur (o.a. 'Soldaat van Oranje'), regisseur en kunstschilder. Tijdens zijn werk als acteur op filmsets over de hele wereld droeg hij altijd een schetsboek mee, en liet hij zich inspireren voor zijn schilderijen. Na 'De ondergang van Abraham Reiss' (2010), over het levensverhaal van zijn grootvader die in Sobibor werd vermoord, en 'Dum Vivimus Vivamus' (2014), over zijn jeugd, keert Krabbé in de nieuwe tentoonstelling 'Het Late Licht' terug naar het schilderen van landschappen. Geen idyllisch geluk deze keer, maar heftige kleur- en lichtmanifestaties. Pieter van der Wielen spreekt met Jeroen Krabbé.

Hoe bekijkt een scenarist het nieuwe seizoen van House of Cards?

vanaf 01:13:03

Het nieuwe seizoen van Netflix’ 'House of Cards' is nu te zien, en voor vrijwel iedereen is de vraag: overstijgt de kunst de waanzin van de realiteit die Trump en co. ons schenken? Mathijs Deen keek de nieuwe serie over het wel en wee van powerschurkenkoppel Claire en Francis Underwood en sprak met scenarist en romancier Tomas Ross over de vraag hoe verre scenaristen kunnen opboksen tegen Trumps strapatsen.

Open Kaart: pianist Matteo Mijderwijk

vanaf 01:26:38

Pianist Matteo Mijderwijk bracht op 26 mei zijn debuutalbum 'To Move' uit via Excelsior Recordings. Hij nam het album - een mengeling van pop en jazz - in twee dagen op in de kleine zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Deze zomer speelt hij op verschillende plekken in het land, maar bij Nooit Meer Slapen geeft hij eerlijk antwoord in de rubriek Open Kaart.