Nooit Meer Slapen

Met o.a. Arthur en Lucas Jussen, 'De Vloer Op' en Florence Tonk

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Arthur en Lucas Jussen, 'De Vloer Op' en Florence Tonk

De pianobroers Lucas Jussen en Arthur Jussen trokken toen ze 13 en 10 waren de aandacht toen ze Mozarts Concert voor twee piano’s KV 365 in het Amsterdamse Concertgebouw speelden. Op het Holland Festival treden ze op met Karlheinz Stockhausens 'Mantra', een compositie voor twee piano’s. Ook aandacht voor 'De Vloer Op' en Florence Tonk komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Lucas en Arthur Jussen spelen Stockhausens 'Mantra'

vanaf 00:00:37

De pianobroers Lucas Jussen en Arthur Jussen komen uit een muzikale familie. Moeder is dwarsfluitdocent, vader is paukenist in het Radio Filharmonisch Orkest. Al toen ze 13 en 10 waren trokken ze de aandacht toen ze 'Mozarts Concert voor twee piano’s KV 365' in het Amsterdamse Concertgebouw speelden. In 2010 kregen ze een platencontract bij Deutsche Grammophon, sindsdien verschenen vijf cd’s waarvoor ze twee keer de Edison Publieksprijs wonnen. Op het Holland Festival treden ze op met Karlheinz Stockhausens 'Mantra', een compositie voor twee piano’s. Pieter van der Wielen spreekt met Lucas en Arthur Jussen. (foto: Carli Hermès)

Het zeventiende seizoen van improvisatieprogramma 'De Vloer Op'

vanaf 01:05:04

Improvisatieprogramma De Vloer Op (HUMAN) is inmiddels een klassieker op de Nederlandse televisie. De formule: twee of soms drie acteurs krijgen maatschappelijke en relationele dilemma’s voorgeschoteld die ze vervolgens onvoorbereid voor de camera uit spelen. Aanstaande vrijdag gaat het zeventiende seizoen van start. Verslaggever Nicole Terborg spreekt acteur Fabian Jansen en actrice Eva Van der Gucht. (foto: Evert-Jan Daniels)

Open Kaart: schrijver Florence Tonk

vanaf 01:20:18

Florence Tonk is dichter, schrijver en journalist. Ze studeerde Amerikanistiek in Nederland en de Verenigde Staten en debuteerde in 2006 met de dichtbundel 'Anders komen de wolven' en haar eerste roman 'Blijf bij ons' volgde in 2010. Haar nieuwe roman 'IJsheiligen' gaat over twee halfbroers Harry en Meindert die elkaar op hun veertigste leren kennen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Florence Tonk beantwoordt persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Quintalle Nix)