Nooit Meer Slapen

Met o.a. Joke Tjalsma, Spiderman en Jan Douwe Kroeske

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Joke Tjalsma, Spiderman en Jan Douwe Kroeske

Actrice Joke Tjalsma is o.a. bekend van de films 'Wild Romance' en 'De Gelukkige Huisvrouw' en de televisieseries 'Hertenkamp' en 'De Daltons'. Ondertussen is ze ook op het toneel te zien, zoals nu in de voorstelling 'Zwaar metaal', over vier vrouwen die al hun hele werkzame leven samen in een band zitten. Ook aandacht voor de superheld Spiderman en Jan Douwe Kroeske komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Een voorstelling over vergankelijkheid en samenwerken

vanaf 00:00:51

Actrice Joke Tjalsma is bekend van films als 'Wild Romance', over het leven van Herman Brood, en 'De gelukkige huisvrouw'. Ook speelde ze in de televisieseries 'Hertenkamp' en 'De Daltons'. Ondertussen is ze ook op het toneel te zien, zoals nu met een nieuwe voorstelling van Theatergroep Carver. 'Zwaar metaal' gaat over vier vrouwen die al hun hele werkzame leven samen in een band zitten. Welk woord gebruik je voor zo’n hechte samenwerking? Het stuk gaat over samenwerken en ouder worden. Pieter van der Wielen spreekt Joke Tjalsma. (foto: Sabine Plamper)

Superheld Spiderman als voorbeeld en inspiratie

vanaf 01:08:45

Verslaggever Jan Paul de Bondt spreekt met twee Spiderman-fans die hun held nog steeds bloedserieus nemen. Journalist Michael Minneboo ging voor zijn boek 'Mijn Vriend Spiderman', dat vandaag verschijnt, te rade bij een filosoof, een rouwdeskundige en een striptekenaar om erachter te komen waaruit zijn heldenverering voortkomt. En fysicus Barry Fitzgerald hoopt dankzij zijn wetenschap zelf ooit eindelijk superkrachten te krijgen. (beeld: 'The Amazing Spiderman')

Open Kaart: presentator Jan Douwe Kroeske

vanaf 01:24:31

Jan Douwe Kroeske is presentator en programmamaker. Hij presenteerde onder andere het sportprogramma 'Langs de Lijn' en het wetenschapsprogramma 'Jules Unlimited'. Uit het radioprogramma '2 Meter De Lucht In' vloeiden de beroemde '2 Meter Sessies' voort. Dit jaar bestaat '2 Meter Sessies' dertig jaar en inmiddels zijn er ruim zestienhonderd opnamen, van Nirvana tot Daryll Ann en van Foo Fighters tot Kim Janssen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Jan Douwe Kroeske persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Jorn Baars)