Nooit Meer Slapen

Met o.a. Lidewij Edelkoort, de laatste ademtocht en Poliana Vieira

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Lidewij Edelkoort, de laatste ademtocht en Poliana Vieira

Lidewij Edelkoort is een van ’s werelds bekendste trend forecasters; zij is tevens curator, publicist en educator. Voor het Textielmuseum in Tilburg stelde ze de tentoonstelling 'Earth Matters' samen, waar experimenten worden getoond - van mode tot design - die bijdragen aan een duurzamer productieproces. Ook aandacht voor 'Route Mortel' en Poliana Vieira komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Lidewij Edelkoort maakte de tentoonstelling 'Earth Matters'

vanaf 00:00:41

Lidewij Edelkoort is een van ’s werelds bekendste trendvoorspellers; zij is tevens curator, publicist en educator. Na een periode in de mode te hebben gewerkt, vertrok ze in 1975 naar Parijs. Daar richtte ze Trend Union op, een forecasting- en adviesbureau op het gebied van kleuren en lifestyle thema’s. Tegenwoordig werkt zij o.a. vanuit haar eigen denktank Studio Edelkoort en geeft ze wereldwijd lezingen over vormgeving en design. Voor het Textielmuseum in Tilburg stelde ze de tentoonstelling Earth Matters samen, waar experimenten worden getoond - van mode tot design - die bijdragen aan een duurzamer productieproces. Pieter van der Wielen spreekt met Lidewij Edelkoort.

Thabi Mooi bracht een ode aan de laatste ademtocht

vanaf 01:09:40

Theatermaker Thabi Mooi wil met haar voorstelling Route Mortel een ode brengen aan het laatste moment van het leven - die simpele, overdonderende seconde dat iemand z'n laatste adem uit blaast. In het Terschellinger naaldbos laat ze haar publiek, een voor een, wandelen met de dood. Heftig? Misschien. Maar je moet door de dood heen, om het leven te kunnen zien, zegt Mooi. Verslaggever Elianne Meijer zocht Thabi Mooi en filmmaker Tom Fassaert op tijdens hun voorbereidingen op Terschelling.

Open Kaart: zangeres Poliana Vieira

vanaf 01:25:50

De in Portugal geboren zangeres Poliana Vieira zingt binnenkort op het Rotterdamse Sodade-festival voor Kaapverdische muziek. Vieira was in 2013 muziekambassadeur van Rotterdam en bracht het album Moods uit. Ze geeft eerlijk antwoord in de rubriek Open Kaart.