Nooit Meer Slapen

Met o.a. Britta Böhler, 'Phobiarama' en Joop Wittermans

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Britta Böhler, 'Phobiarama' en Joop Wittermans

Britta Böhler is een Nederlandse advocaat van Duitse afkomst. Onlangs verscheen bij haar afscheid als bijzonder hoogleraar Advocatuur aan de Universiteit van Amsterdam 'De Goede Advocaat', een boek over de ethiek van de advocatuur. Verder besteden we aandacht aan Phobiarama op het Holland Festival en spreken we acteur Joop Wittermans.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Britta Böhler schreef 'De goede advocaat', over de ethiek van de advocatuur

vanaf 00:00:42

Britta Böhler is een Nederlandse advocate van Duitse afkomst. Ze studeerde rechten, filosofie en politieke wetenschappen, en speelde een rol in enkele van de meest spraakmakende rechtszaken van de afgelopen decennia. Ze verdedigde o.a. de moordenaar van Pim Fortuyn en leden van de Hofstadgroep. Onlangs verscheen bij haar afscheid als bijzonder hoogleraar Advocatuur aan de Universiteit van Amsterdam; 'De goede advocaat', een boek over de ethiek van de advocatuur. Eerder schreef ze samen onder het pseudoniem Britta Bolt de thriller 'Heldhaftig'. En in 2013 verscheen haar romandebuut 'De beslissing'. Pieter van der Wielen spreekt met Britta Böhler.

'Phobiarama' toont de angsten van nu

vanaf 01:12:04

De voorstelling Phobiarama gaat over angst en angstzaaierij in onze samenleving. Het lukt terroristen, politici en marketeers prima die angst te bespelen. Maar wat kunnen we eraan doen om weerstand te bieden? Op Phobiarama laat theatermaker Dries Verhoeven de Holland Festival-bezoeker ronddwalen in een spookhuis. Tjitske Mussche was erbij en sprak met de maker.

Open Kaart: acteur Joop Witterman

vanaf 01:25:20

Acteur Joop Wittermans speelde rollen in soapseries als 'Goede Tijden, Slechte Tijden', maar zat ook in de film 'Van God Los'. Zijn loopbaan begon in het theater, bij toneelgroepen als Tyrater en Toneelgroep Noorder Compagnie. Nu speelt hij in 'Koning van het Grasland', een bijzonder stuk: het reist met het gezelschap mee naar plekken in het open veld. Midden in het boerenland worden wezenlijke levensvragen gesteld. Hoe ver mag de mens ingrijpen in de natuur? Joop Wittermans geeft eerlijk antwoord in de rubriek Open Kaart.