Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rob Malasch, Thomas Verbogt en moderne architectuur

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rob Malasch, Thomas Verbogt en moderne architectuur

Rob Malasch is bekend als galeriehouder, theatermaker en journalist. Hij is geboren in het voormalig Nederlands-Indië, als kind van Indische ouders. In 1954 vluchtte het gezin naar Nederland. In Amsterdam volgde hij de opleiding tekenen aan de Rietveld Academie, waarna hij naam maakte als experimenteel theatermaker en choreograaf. Dit najaar is hij te zien in de herneming van 'De stille kracht', een theatervoorstelling van Toneelgroep Amsterdam. Ook aandacht voor schrijver Thomas Verbogt en moderne architectuur.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rob Malasch' experimentele kunstsmaak

vanaf 00:00:40

Rob Malasch is bekend als galeriehouder, theatermaker en journalist. Hij is geboren in het voormalig Nederlands-Indië, als kind van Indische ouders. In 1954 vluchtte het gezin naar Nederland. In Amsterdam volgde hij de opleiding tekenen aan de Rietveld Academie, waarna hij naam maakte als experimenteel theatermaker en choreograaf. Ook woonde en werkte hij jaren in New York, onder meer als kunstcorrespondent voor Het Parool. Dit najaar is hij te zien in de herneming van 'De stille kracht', een theatervoorstelling van Toneelgroep Amsterdam naar het gelijknamige boek van Louis Couperus. Pieter van der Wielen spreekt Rob Malasch.

Een verrassende kijk op moderne architectuur

vanaf 01:10:20

De Torre Agbar in Barcelona lijkt op de Swiss Re-toren in Londen. De Rotterdamse Erasmusbrug heeft veel weg van de Alamillobrug in Sevilla. In het boek 'Apenrotsen en andere nauwe verwanten' bespreekt journalist Bernard Hulsman de wereldarchitectuur aan de hand van gebouwen die sterk op elkaar lijken. Maar als er één beroepsgroep is die originaliteit nastreeft dan zijn het architecten. Verslaggever Nicole Terborg spreekt de architectuurcriticus in de binnenstad van Zaandam.

Open Kaart: schrijver Thomas Verbogt

vanaf 01:25:35

Thomas Verbogt is schrijver en columnist. In 1981 debuteerde hij met de verhalenbundel 'De feestavond'. Naast verhalen schrijft hij toneelstukken, romans en cabaretteksten. Onlangs verscheen zijn nieuwste roman 'Hoe alles moest beginnen', over de liefde, de tijd, en de kracht van verbeelding. Komend weekend is de premiere van de documentaire 'Ik begon te schrijven toen ik drie was', over Verbogts persoonlijke leven en de totstandkoming van zijn nieuwe roman, te zien op het filmfestival Film by the Sea. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Thomas Verbogt persoonlijke vragen over leven en werk.

Thomas Heerma van Voss over de maandag die was

vanaf 01:47:03

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Thomas Heerma van Voss aan het woord te laten.

advertentie