Nooit Meer Slapen

Met o.a. Kees van Kooten, Club Cabaret en Jelle van der Meulen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Kees van Kooten, Club Cabaret en Jelle van der Meulen

Kees van Kooten is televisiemaker en schrijver van columns, boeken, cabaret, toneel, liedjes en film. Met Wim de Bie vormde hij jarenlang het fameuze duo Van Kooten en De Bie. Behalve televisieprogramma’s maakte het duo ook de jaarlijkse Bescheurkalender. In 1998 stopte hij met alle televisieoptredens. Vanaf die tijd richtte hij zich volledig op zijn schrijverscarrière. Een jaar geleden begon hij aan zijn ‘eerste vijfenzeventigjaarlijkse balansopruiming’. Dit resulteerde in veelsoortige teksten, waarvan nu voor het eerst een selectie in boekvorm verschijnt: 'Karrevrachten pennevruchten'. Pieter van der Wielen spreekt met Kees van Kooten.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kees van Kootens maakt zijn eerste vijfenzeventigjaarlijkse balansopruiming op

vanaf 00:00:33

Kees van Kooten is televisiemaker en schrijver van columns, boeken, cabaret, toneel, liedjes en film. Met Wim de Bie vormde hij jarenlang het fameuze duo Van Kooten en De Bie. Behalve televisieprogramma’s maakte het duo ook de jaarlijkse 'Bescheurkalender'. In 1998 stopte hij met alle televisieoptredens. Vanaf die tijd richtte hij zich volledig op zijn schrijverscarrière. Een jaar geleden begon hij aan zijn ‘eerste vijfenzeventigjaarlijkse balansopruiming’. Dit resulteerde in veelsoortige teksten, waarvan nu voor het eerst een selectie in boekvorm verschijnt: 'Karrevrachten pennevruchten'.

Club Cabaret brengt engagement naar de cabaretwereld

vanaf 01:10:32

‘Satire is morsdood’, zo beweerde cabaretier Freek de Jonge afgelopen zomer. Het leidde tot een kleine rel onder de Nederlandse cabaretiers, die zich aangevallen voelden. Interessant is, dat er net in die periode een club jonge cabaretiers in Den Bosch bezig was om engagement in cabaret te onderzoeken. Binnenkort komen ze met hun programma ‘Club Cabaret’ in de theaters, en gisteren was er een try-out. Verslaggever Botte Jellema was erbij.

Open Kaart: theatermaker Jelle van der Meulen

vanaf 01:24:03

Anders Breivik doodde met twee aanslagen 77 mensen in Noorwegen. Theatermaker Jelle van der Meulen wil met zijn nieuwe voorstelling 'Breivik' het publiek kennis laten maken met de achtergrond en motieven van deze massamoordenaar. Van der Meulen maakt gebruik van 'silent theatre'-techniek en 3d-geluidseffecten waarvoor bezoekers met gebruik van hoofdtelefoons de voorstelling meemaken. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Jelle van der Meulen persoonlijke vragen over leven en werk.

Cathelijn Schilder over de donderdag die was

vanaf 01:43:12

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Cathelijn Schilder aan het woord te laten.

advertentie