Nooit Meer Slapen

Met o.a. regisseur Jaap van Heusden, fotografe Negin Zendegani en rapper Donnie

Nooit Meer Slapen

Met o.a. regisseur Jaap van Heusden, fotografe Negin Zendegani en rapper Donnie

Jaap van Heusden is regisseur en scenarioschrijver. Hij debuteerde vijf jaar geleden met 'Win/win', een speelfilm die over de beurswereld gaat. In 2013 maakte hij de veel geprezen film 'De nieuwe wereld', over ons immigratiebeleid, en waar actrice Bianca Krijgsman voor haar rol een International Emmy Award kreeg toegekend. Vanaf volgende week draait zijn derde speelfilm 'In Blue' in de bioscoop, waarin een Nederlandse stewardess en een Roemeense straatjongen elkaar in Boekarest ontmoeten. Ook aandacht voor rapper Donnie en het fotoboek 'Waarom ik van je houd'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De maatschappijkritische blik van Jaap van Heusden

vanaf 00:00:37

Jaap van Heusden is regisseur en scenarioschrijver. Hij debuteerde vijf jaar geleden met 'Win/win', een speelfilm die over de beurswereld gaat. In 2013 maakte hij de veel geprezen film 'De nieuwe wereld', over ons immigratiebeleid, en waar actrice Bianca Krijgsman voor haar rol een International Emmy Award kreeg toegekend. Vanaf volgende week draait zijn derde speelfilm 'In Blue' in de bioscoop, waarin een Nederlandse stewardess en een Roemeense straatjongen elkaar in Boekarest ontmoeten. Ondanks alle uiterlijke verschillen ontstaat er een relatie. Pieter van der Wielen spreekt met Jaap van Heusden.

Waarom ik van je houd

vanaf 01:11:57

De Iranese fotografe Negin Zendegani portretteerde 24 gezinnen in Nederland. De partners zijn afkomstig uit verschillende culturen - van Chili tot China. Wat voor effect heeft dat op hun relatie? Wat geven ze als ouders door aan hun kinderen? Het resultaat is nu te zien in het Museum in Arnhem en er is een boek: 'Waarom ik van je houd'. Floortje Smit spreekt met Zendegani, die zelf in 1998 Iran verliet en een opleiding volgde aan de ArtEZ hogeschool van de kunsten in Arnhem.

Open Kaart: rapper en cultheld Donnie

vanaf 01:25:38

Donnie (geboren als Donald Scloszkie) wordt door zijn lange blonde lokken ook wel de cultheld van de hiphop genoemd. In 2015 brak hij door met zijn album 'Mannelogie'. Hij verzorgde onder meer de soundtrack voor de film 'Prins', en stond deze zomer op festivals als Into the Great Wide Open. Ook verscheen er afgelopen juni een tweede album: 'BFMJT', geproduceerd door Bas Bron, bekend van onder meer de Jeugd van tegenwoordig. Komend weekend is hij te zien op het Appelpop festival. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Donnie persoonlijke vragen over leven en werk.

Thomas Heerma van Voss over de woensdag die was

vanaf 01:43:24

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Thomas Heerma van Voss aan het woord te laten.

advertentie