Nooit Meer Slapen

Met o.a. schrijver Sanneke van Hassel, acteur Bram Suijker en katten in de kunst

Nooit Meer Slapen

Met o.a. schrijver Sanneke van Hassel, acteur Bram Suijker en katten in de kunst

Sanneke van Hassel (1971) studeerde Theaterwetenschap en Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. In 2005 debuteerde ze met de verhalenbundel 'Ijsregen'. Voor zowel haar eerste als haar tweede verhalenbundel, 'Witte veder', won ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In 2011 schreef ze korte monologen die te horen waren op de Biënnale van Venetië. Onlangs verscheen haar tweede roman 'Stille grond'. Ook besteden we aandacht aan kattenliefde in de kunst en toneelspeler Bram Suijker.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sanneke van Hassel over tegenstrijdige verlangens

vanaf 00:00:46

Sanneke van Hassel (1971) studeerde Theaterwetenschap en Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. In 2005 debuteerde ze met de verhalenbundel 'Ijsregen'. Voor zowel haar eerste als haar tweede verhalenbundel, 'Witte veder', won ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In 2011 schreef ze korte monologen die te horen waren op de Biënnale van Venetië. Onlangs verscheen haar tweede roman 'Stille grond'.

Kattenliefde in de kunst

vanaf 01:10:54

De kat is sinds de 19e eeuw een geliefd personage in de beeldende kunst. Van verleidelijke stoeipoes tot intiemste kamervriend of komische rebel. Dit weekend opende in de Kunsthal in Rotterdam de tentoonstelling 'Kattenliefde' met werk van onder meer Henriëtte Ronner-Knip, Picasso en Kees van Dongen. Tjitske Mussche ging kijken en bracht daarna een bezoek aan het atelier van kunstenaar Marie Cecile Thijs, wiens majestueuze kattenportretten ook op de tentoonstelling hangen.

Open Kaart: acteur Bram Suijker

vanaf 01:26:59

Bram Suijker studeerde in 2013 af aan de toneelacademie Maastricht, en speelde sindsdien in meerdere producties van het Nationale Toneel, zoals het 'Stenen Bruidsbed Tasso' en 'De Revisor'. Daarnaast speelde hij in verschillende televisieprogramma’s als 'Volgens Robert en Het Geheim van Eyck', en won hij met zijn hoofdrol in de korte film 'Ballen' het Shortcutz Festival. Nu toert hij het land door met 'Het verzamelde werk van William Shakespeare', een productie van het Nationale Theater waarin de ruim dertig stukken van Shakespeare op een avond worden gespeeld. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Bram Suijker persoonlijke vragen over leven en werk.

Cathelijn Schilder over de maandag die was

vanaf 01:45:37

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Cathelijn Schilder aan het woord te laten.

advertentie