Nooit Meer Slapen

Met o.a. Pieter Verhoeff, City of Ghosts en Thomas Kuijpers

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Pieter Verhoeff, City of Ghosts en Thomas Kuijpers

Pieter Verhoeff (1938) is filmregisseur en documentairemaker. Hij is vooral bekend geworden door de speelfilms 'Het teken van het beest', 'De Dream', 'Nynke' en 'De brief voor de koning'. Naast speelfilms maakt hij sinds de jaren zeventig documentaires. Komende maandag gaat tijdens de 37eeditie van het Nederlands Film Festival zijn historische drama 'Tokyo Trial' in première, een film over het Tribunaal van Tokio, de internationale rechtbank die eind jaren veertig zeven Japanse oorlogsmisdadigers ter dood veroordeelde. Pieter van der Wielen spreekt met Pieter Verhoeff. Ook besteden we aandacht aan 'City of Ghosts' en Thomas Kuijpers.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Pieter Verhoeff en zijn dramafilm 'Tokyo Trial’

vanaf 00:00:38

Pieter Verhoeff (1938) is filmregisseur en documentairemaker. Hij is vooral bekend geworden door de speelfilms Het teken van het beest', 'De Dream, 'Nynke' en 'De brief voor de koning'. Naast speelfilms maakt hij sinds de jaren zeventig documentaires. Hij regisseerde o.a. afleveringen van 'Het Gat van Nederland' en was de eerste regisseur van het satirische programma 'Jiskefet'. Komende maandag gaat tijdens de 37eeditie van het Nederlands Film Festival zijn historische drama 'Tokyo Trial' in première, een film over het Tribunaal van Tokio, de internationale rechtbank die eind jaren veertig zeven Japanse oorlogsmisdadigers ter dood veroordeelde.

Leven in angst

vanaf 01:09:30

In de documentaire City of Ghosts is te zien hoe het Syrische Raqqa overgenomen wordt door IS. De Amerikaans filmmaker Matthew Heineman duikt onder in deze stad. Hij volgt daar de burgerjournalistengroep Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS). Deze protestgroep wordt dagelijks bedreigd door IS, omdat ze online foto's en video's publiceren waarin de aanslagen van deze terreurbeweging te zien zijn.

Open Kaart: kunstenaar Thomas Kuijpers

vanaf 01:25:56

Thomas Kuijpers is kunstenaar. Hij is geselecteerd voor de groepstentoonstelling FOAM Talent, waarin twintig jonge, talentvolle fotografen uit de hele wereld een podium krijgen. In zijn nieuwe werk 'Bad Trip' onderzoekt hij zijn angst voor een terroristische aanslag. Dit werk is vanaf vrijdag te zien op twee plekken in Amsterdam: fotofestival Unseen, dat komend weekend plaatsvindt in de Westergasfabriek, en in fotomuseum FOAM. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Thomas Kuijpers persoonlijke vragen over leven en werk.

Antjie Krog - Grond

vanaf 01:52:23

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Antjie Krog, die het 'Grond' voorleest.

advertentie