Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ed Spanjaard, 'Toen Ma Naar Mars Vertrok' en Konrad Koselleck

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ed Spanjaard, 'Toen Ma Naar Mars Vertrok' en Konrad Koselleck

Pieter van der Wielen presenteert elke werkdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit en in het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ed Spanjaard is benoemd tot vaste dirigent van Het Orkest van het Oosten

vanaf 00:00:03

Ed Spanjaard (68) is dirigent en pianist. Als gastdirigent trad hij op met orkesten over de hele wereld. Met ingang van dit seizoen is hij benoemd tot vaste dirigent van ‘Het Orkest van het Oosten’. Spanjaard was enkele jaren vaste gastdirigent van het Nederlands Balletorkest en het Limburgs Symfonie Orkest en leidde vrijwel alle Nederlandse orkesten. In 2002 was hij verantwoordelijk voor de muziek bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en een paar jaar later trad hij op met zanger-dichter Spinvis. Bij de Nationale Reisopera triomfeerde hij met Wagners cyclus Der Ring des Nibelungen. Pieter van der Wielen spreekt met Ed Spanjaard.

Ed Spanjaard is benoemd tot vaste dirigent van Het Orkest van het Oosten

vanaf 00:00:57

Ed Spanjaard (68) is dirigent en pianist. Als gastdirigent trad hij op met orkesten over de hele wereld. Met ingang van dit seizoen is hij benoemd tot vaste dirigent van Het Orkest van het Oosten. Spanjaard was enkele jaren vaste gastdirigent van het Nederlands Balletorkest en het Limburgs Symfonie Orkest en leidde vrijwel alle Nederlandse orkesten. In 2002 was hij verantwoordelijk voor de muziek bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en een paar jaar later trad hij op met zanger-dichter Spinvis. Bij de Nationale Reisopera triomfeerde hij met Wagners cyclus Der Ring des Nibelungen. Pieter van der Wielen spreekt met Ed Spanjaard.

Verhalen over moeders uit verschillende windstreken

vanaf 01:08:11

Nadat documentairemaker Abdelkarim El-Fassi met de film en theatervoorstelling Mijn vader de expat het leven van zijn vader onder de loep nam, is nu zijn moeder aan de beurt. Toen ma naar mars vertrok is een tragikomische voorstelling waarin verschillende verhalenvertellers over hun moeder vertellen. Verslaggever Nicole Terborg spreekt hem.​

Open Kaart: Konrad Koselleck

vanaf 01:22:41

Componist, arrangeur en pianist Konrad Koselleck is bandleider van de Koselleck Big Band, een jazzband die onder andere regelmatig te zien is in het Bimhuis. Hij begon op jonge leeftijd met trompet te spelen en studeerde af als jazzpianist en componist. Menigeen kent hem van zijn werk voor onder meer het Riciotte Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble. Deze woensdag treedt de Big Band op bij de officiële herdenking van de Bijlmerramp, die 25 jaar geleden plaatsvond. De band speelt dan de speciaal hiervoor gemaakte productie ‘Echo’s van de Bijlmerramp’. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Konrad Koselleck persoonlijke vragen over leven en werk.

Mounir Samuel over de maandag die was

vanaf 01:42:28

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Mounir Samuel aan het woord te laten.

Jaap Robben - Haar Nek

vanaf 01:52:31

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Jaap Robben, die 'Haar nek' voorleest.

advertentie