Nooit Meer Slapen

Met o.a Vincent Icke, Lavinia Meijer en een reportage over Stephen King

Nooit Meer Slapen

Met o.a Vincent Icke, Lavinia Meijer en een reportage over Stephen King

© Hielco Kuipers Vincent Icke (1946) is hoogleraar theoretische astrofysica aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is ook beeldend kunstenaar en publicist. Morgen verschijnt zijn nieuwe boek Reisbureau Einstein, het reisbureau voor iedereen die een kijkje wil nemen voorbij de sterren. De natuurkunde zegt dat het kan, maar onze techniek is er nog niet aan toe: met ruimteschepen, die bijna zo snel gaan als het licht het hele Heelal doorkruisen. Pieter van der Wielen spreekt met Vincent Icke. Ook besteden we aandacht aan Lavinia Meijer en we hebben een reportage over Stephen King.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Vincent Icke spreekt over onze buitenaardse buren

vanaf 00:00:34

Vincent Icke (1946) is hoogleraar theoretische astrofysica aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is ook beeldend kunstenaar en publicist. Morgen verschijnt zijn nieuwe boek 'Reisbureau Einstein', het reisbureau voor iedereen die een kijkje wil nemen voorbij de sterren. De natuurkunde zegt dat het kan, maar onze techniek is er nog niet aan toe: met ruimteschepen, die bijna zo snel gaan als het licht het hele Heelal doorkruisen. Pieter van der Wielen spreekt met Vincent Icke.

Stephen King en de regisseurs van zijn films

vanaf 01:10:22

Het oeuvre van horrorkoning Stephen King is alleen maar samen te vatten in superlatieven: hij schreef zoveel boeken dat hij zelf de tel kwijt is (in ieder geval meer dan vijftig), hij hoort tot de top vijf van bestverkopende levende schrijvers ter wereld en ook tot een van de meest verfilmde. Op dit moment is de remake van It in de bioscoop te zien en deze week verscheen ook zijn nieuwe roman. Emmie Kollau spreekt met kenners over de meester, waaronder Jasper ten Hoor van horror en science-fiction filmblad 'Schokkend Nieuws' over de haat-liefde verhouding van King met de regisseurs van zijn films.

Open Kaart: harpist Lavinia Meijer

vanaf 01:26:32

Lavinia Meijer is harpiste. Al op jonge leeftijd begon ze met harspelen en heeft inmiddels al een indrukwekkende carrière opgebouwd met optredens over de hele wereld, prijzen en platina platen. Vanaf maandag is ze te zien in de voorstelling 'Brief aan mijn dochter', naar de autobiografische roman van Abdelkader Benali. Hij introduceert aan zijn dochter van twee de wereld en Lavinia vertelt over haar adoptie. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Lavinia Meijer persoonlijke vragen over leven en werk. Luister hier terug

Koos Meiderts - Het regent zonlicht

vanaf 01:55:30

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Koos Meiderts, die 'Het regent zonlicht' voorleest.