Nooit Meer Slapen

Met o.a. Gerard Soeteman, 'Lieve Hugo, A Poku Tori' en Aya Sabi

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Gerard Soeteman, 'Lieve Hugo, A Poku Tori' en Aya Sabi

Gerard Soeteman (81) is een van Nederlands bekendste scenarioschrijvers. Hij debuteerde in 1967 met de serie ''Floris' en schreef scenario’s voor filmklassiekers als 'Turks Fruit', 'Soldaat van Oranje', 'De Aanslag' en 'Zwartboek'. Hij kreeg grote bekendheid door zijn samenwerking met regisseur Paul Verhoeven. Ze werken ook samen aan diens nieuwe film 'Blessed Virgin', over een non in 17de-eeuws Italië. Op het Nederlands Filmfestival kreeg Soeteman het Gouden Kalf voor de Filmcultuur uitgereikt. Pieter van der Wielen spreekt met Gerard Soeteman. Ook besteden we aandacht aan Lieve Hugo, A Poku Tori en Aya Sabi.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Gerard Soeteman is geëerd met Gouden Kalf voor de Filmcultuur

vanaf 00:00:46

Gerard Soeteman (81) is een van Nederlands bekendste scenarioschrijvers. Hij debuteerde in 1967 met de serie ''Floris' en schreef scenario’s voor filmklassiekers als 'Turks Fruit', 'Soldaat van Oranje', 'De Aanslag' en 'Zwartboek'. Hij kreeg grote bekendheid door zijn samenwerking met regisseur Paul Verhoeven. Ze werken ook samen aan diens nieuwe film 'Blessed Virgin', over een non in 17de-eeuws Italië. Op het Nederlands Filmfestival kreeg Soeteman het Gouden Kalf voor de Filmcultuur uitgereikt. Pieter van der Wielen spreekt met Gerard Soeteman.

Eerbetoon aan Hugo Uiterloo

vanaf 01:10:05

Hugo Uiterloo 'Lieve Hugo' is een van de belangrijkste grondleggers van de kaseko muziek. De voorstelling 'Lieve Hugo, A poku Tori' is een muzikaal eerbetoon deze zanger. John Oldenstam kruipt in de huid van the King of Kaseko en Gerda Havertong speelt zijn moeder. Verslaggever Nicole Terborg spreekt hen en scriptschrijver Guus Pengel.

Open Kaart: schrijver Aya Sabi

vanaf 01:25:29

Aya Sabi is schrijver en columnist. Ook studeert ze Biomedische Wetenschappen in Maastricht. Aya Sabi blogt tweewekelijks voor deredactie.be en ze is columnist voor NTGent Magazine. Ze schrijft voornamelijk over recht en onrecht, leven en dood, kunst en cultuur, ver en dichtbij, oorlog en vrede. Afgelopen vrijdag is haar debuutroman 'Verkruimeld land' verschenen, een magisch-realistisch verhaalmozaïek, zes verhalen die op een of andere manier met elkaar verbonden zijn. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Aya Sabi persoonlijke vragen over leven en werk.

Koos Meiderts - Boomgaard

vanaf 01:55:50

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Koos Meiderts, die 'Boomgaard' voorleest.

advertentie