Nooit Meer Slapen

Met o.a. Hans Eijkelboom, 'Songs of Silence' en JW Roy

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Hans Eijkelboom, 'Songs of Silence' en JW Roy

Het oeuvre van fotograaf en kunstenaar Hans Eijkelboom (Arnhem, 1949) beslaat veertig jaar. Daarin stelt hij de vraag wat hem tot individu maakt ten opzichte van zijn medemens en hoe dat individu wordt gevormd. Tot Eijkelbooms bekendste werken behoren zijn fotoseries van mensen in winkelstraten van wereldsteden. Vanaf 23 september is een overzicht van zijn werk te zien in het Fotomuseum Den Haag. De tentoonstelling heet 'Identiteiten 1970 – 2017' en toont zowel Eijkelbooms vroege werk uit de jaren 70 als zijn meest hedendaagse straatfotografie. Pieter van der Wielen spreekt met Hans Eijkelboom. Ook besteden we aandacht aan 'Songs of Silence' en JW Roy.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hans Eijkelboom en zijn voortdurende onderzoek naar de constructie en interpretatie van identiteit

vanaf 00:00:37

Het oeuvre van fotograaf en kunstenaar Hans Eijkelboom (Arnhem, 1949) beslaat veertig jaar. Daarin stelt hij de vraag wat hem tot individu maakt ten opzichte van zijn medemens en hoe dat individu wordt gevormd. Tot Eijkelbooms bekendste werken behoren zijn fotoseries van mensen in winkelstraten van wereldsteden. Vanaf 23 september is een overzicht van zijn werk te zien in het Fotomuseum Den Haag. De tentoonstelling heet 'Identiteiten 1970 – 2017' en toont zowel Eijkelbooms vroege werk uit de jaren 70 als zijn meest hedendaagse straatfotografie. Pieter van der Wielen spreekt met Hans Eijkelboom.

Stripverhalen zonder dialoog, die geïnspireerd zijn op bekende songtitels en zware thema's

vanaf 01:09:22

Tien songtitels, tien woordeloze stripverhalen, tien verschillende tekenaars van vier continenten, dat is heel in het kort de formule van 'Songs of Silence', het stripalbum dat is geschreven en samengesteld door stripscenarist Noël Ummels. De verhalen gaan over zware thema's: misstanden, geweld en uitbuiting, maar door de afwezigheid van taal, gaan ze ook over stilte en verbeelding. Noël Ummels en tekenaar Moshe Gilula spreken in deze reportage ook over de herinnering aan- en het geluid van stilte.

Open Kaart: singer-songwriter JW Roy

vanaf 01:24:56

JW Roy is een singer-songwriter. Hij zingt nummers in het Engels, Nederlands en Brabants. In 1997 kwam zijn debuutalbum 'Round Here' uit. Op deze plaat staan nummers die een typische country-, folk- en bluesgevoel uit Texas oproepen. Aanstaande vrijdag verschijnt zijn elfde album, getiteld 'A Room Full Of Strangers'.Hij noemt het zijn meest persoonlijke album tot nu toe. Zo staat er een duet met zijn broer Jeroen op over het verlies van hun vader. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt JW Roy persoonlijke vragen over leven en werk.

Verdriet is drie sokken

vanaf 01:55:06

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Koos Meiderts, die 'Verdriet is drie sokken' voorleest.