Nooit Meer Slapen

Met o.a.: Carien Westerveld, Shakespeare en de winnaar van de Amsterdamprijs voor Kunst

Nooit Meer Slapen

Met o.a.: Carien Westerveld, Shakespeare en de winnaar van de Amsterdamprijs voor Kunst

Carien Westerveld studeerde Internationale Betrekkingen. In 2010 verhuisde zij naar Kenia. Voor De Groene Amsterdammer schreef zij over haar pogingen het leven in haar nieuwe thuisland te ontrafelen. In het boek 'De Afrikaanse droom' beschrijft ze de opkomende middenklasse in Kenia. In de hoofdstad Nairobi gaat ze op zoek naar een nieuwe generatie die er alles voor overheeft om ‘iemand’ te worden. Ook aandacht voor Shakespeare en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Carien Westerveld schetst haar Afrikaanse droom

vanaf 00:00:50

Carien Westerveld studeerde Internationale Betrekkingen. Zij werkte bij Instituut Clingendael en verschillende uitgeverijen. In 2010 verhuisde zij naar Kenia. Voor De Groene Amsterdammer schreef zij over haar pogingen het leven in haar nieuwe thuisland te ontrafelen. In het boek De Afrikaanse droom beschrijft ze de opkomende middenklasse in Kenia. In de hoofdstad Nairobi gaat ze op zoek naar een nieuwe generatie die er alles voor overheeft om ‘iemand’ te worden. Met hen volgt ze een cursus rijk worden, bezoekt ze bruiloften, en spreekt ze over politiek, liefde, geld en de toekomst. Pieter van der Wielen spreekt met Carien Westerveld.

Don Duyns over de donderdag die was

vanaf 01:00:27

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Don Duyns aan het woord te laten.

Shakespeare is overal, maar hoe lang nog?

vanaf 01:11:01

Ook komend seizoen zijn er weer talloze Shakespeare-toneelstukken te zien op het toneel.​ Vierhonderd jaar na zijn dood leven de toneelstukken en gedichten van Shakespeare nog steeds voort. In films, in boeken en in politieke redevoeringen. Hoe komt dat nou en zal dat altijd zo blijven? Tjitske Mussche spreekt met Ton Hoenselaars, hoogleraar Engelse taal- en letterkunde in Utrecht, van wie deze week het boek Shakespeare Forever! verschijnt.

Open Kaart: winnaar Amsterdamprijs voor de Kunst Ellen Tjon A Meeuw

vanaf 01:25:49

Ieder jaar kent het Amsterdam fonds voor de kunst de Amsterdamprijs voor de Kunst uit aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage hebben geleverd aan kunst in de hoofdstad. Vanavond worden de drie winnaars bekend gemaakt. In de rubriek Open Kaart geeft een van de winnaars dit jaar eerlijk antwoord op vragen over het leven en werk.