Nooit Meer Slapen

Met o.a. Thomas Heerma van Voss, Tom Steenbergen en Nederland vakantieparkland

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Thomas Heerma van Voss, Tom Steenbergen en Nederland vakantieparkland

Thomas Heerma van Voss is schrijver. Hij debuteerde in 2009 met 'De allestafel'. Daarna verscheen o.a. de roman 'Stern' en de verhalenbundel 'De derde persoon'. Ook publiceert hij met regelmaat interviews, verhalen en artikelen. Zijn nieuwe essaybundel 'Plaatsvervangers' bevat zes persoonlijke muziekverhalen waarin het steeds gaat om de relatie tussen artiest en toeschouwer, tussen bewonderde en bewonderaar, en telkens beschouwt de auteur ook zichzelf. Ook besteden we aandacht aan de geschiedenis van vakantieparken en poppioniers uit de jaren '60.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Thomas Heerma van Voss geeft muziekles

vanaf 00:00:44

Thomas Heerma van Voss is schrijver. Hij debuteerde in 2009 met De allestafel. Daarna verscheen o.a. de roman Stern en de verhalenbundel De derde persoon. Ook publiceert hij met regelmaat interviews, verhalen en artikelen in onder meer Vrij Nederland, de Volkskrant en De Correspondent. Zijn nieuwe essaybundel Plaatsvervangers bevat zes persoonlijke muziekverhalen waarin het steeds gaat om de relatie tussen artiest en toeschouwer, tussen bewonderde en bewonderaar, en telkens beschouwt de auteur ook zichzelf. Pieter van der Wielen spreekt met Thomas Heerma van Voss.

Don Duyns over de woensdag die was

vanaf 01:00:32

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Don Duyns aan het woord te laten.

Nederland vakantieparkenland

vanaf 01:08:56

Nederland heeft een vakantieparkendichtheid die tot de hoogste ter wereld behoort. Een van de bekendste bungalowparken ‘Center Parcs’ viert dit jaar haar vijftigjarige verjaardag. Architectuur- en stedenbouw historica Mieke Dings promoveerde op de geschiedenis van vakantieparken in Nederland. Verslaggever Nicole Terborg trok met haar naar Limburg waar het allemaal begon voor deze grote vakantieparken.

Open Kaart: popkenner Tom Steenbergen

vanaf 01:23:15

Tom Steenbergen heeft zijn hele leven in de muziekindustrie gewerkt, hij was onder andere medeoprichter van poppodium De Toverbal in Maassluis en programmeur in theater De Lantaren in Rotterdam. Internationaal succes was er ook, zo was hij organisator van tournees van verscheidene buitenlandse artiesten en manager van popgroepen. Vorig weekend presenteerde hij zijn boek Poppioniers, over het ontstaan van talloze poppodia en popfestivals en de eerste legendarische popconcerten in de jaren zestig. In de rubriek Open Kaart geeft Tom Steenbergen eerlijk antwoord op vragen over leven en werk.

advertentie