Nooit Meer Slapen

Met o.a. wijnkenner Harold Hamersma, poëzie van Hans Verhagen en sopraan Lilian Farahani

Nooit Meer Slapen

Met o.a. wijnkenner Harold Hamersma, poëzie van Hans Verhagen en sopraan Lilian Farahani

Harold Hamersma is van oorsprong reclameman, copywriter en wijnjournalist. Sinds zes jaar maakt hij De Grote Hamersma, een wijngids waarvoor hij jaarlijks meer dan 6000 wijnen proeft. Van zijn hand verschenen ook andere boeken over wijn en is hij de vaste wijnschrijver van NRC Handelsblad en Het Parool. Inmiddels is Hamersma uitgegroeid tot een van de belangrijkste vinologen van Nederland. Ook besteden we aandacht aan het werk van dichter Hans Verhagen en spreken we de Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Harold Hamersma en zijn obsessie voor wijn

vanaf 00:00:32

Harold Hamersma is van oorsprong reclameman, copywriter en wijnjournalist. Hij werd bekend als wijnkenner toen hij de 'Wijnalmanak' overnam van zijn grote leermeester Hubrecht Duijker. Sinds zes jaar maakt hij 'De Grote Hamersma', een wijngids waarvoor hij jaarlijks meer dan 6000 wijnen proeft. Van zijn hand verschenen ook andere boeken over wijn en is hij de vaste wijnschrijver van NRC Handelsblad en Het Parool. Inmiddels is Hamersma uitgegroeid tot een van de belangrijkste vinologen van Nederland. Pieter van der Wielen spreekt met Harold Hamersma.

Don Duyns over de dinsdag die was

vanaf 01:00:48

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Don Duyns aan het woord te laten.

Een hommage aan dichter Hans Verhagen

vanaf 01:09:50

Onlangs verscheen de gedichtenbundel ‘Alle Gedichten’, waarin het oeuvre van dichter Hans Verhagen centraal staat. Vertaler en Vlissingenkenner Joep Bremmers verzamelde de gedichten en bracht, in overleg met Verhagen, alles samen én voorzag het van commentaar. Mathijs Deen trok naar Vlissingen, de geboortestad van beide auteurs, en sprak met Bremmers.

Open Kaart sopraan Lilian Farahani

vanaf 01:26:19

Sopraan Lilian Farahani (1990) studeerde cum laude af aan de Dutch National Opera Academy. Sinds 2007 treedt ze als soliste regelmatig in binnen- en buitenland op. Zo zong ze onder meer in Anne en Zef, een opera gebaseerd op het dagboek van Anne Frank. Komend weekend staat de Nederlands-Iraanse operazangeres met het Nederlands Kamerorkest in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. In de rubriek Open Kaart geeft Lilian Farahani eerlijk antwoord op vragen over leven en werk.