Nooit Meer Slapen

Met o.a. Folkert de Jong, Broederliefde in Het Kasteel en Sam Peeters

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Folkert de Jong, Broederliefde in Het Kasteel en Sam Peeters

Beeldend kunstenaar Folkert de Jong is vaak een schepper van een universum vol levensgrote mensfiguren van een humoristische grimmigheid. Vanaf komend weekend is in GEM zijn solotentoonstelling 'Weird Science' te zien, een reflectie op de rol van kunst en kunstenaars in de maatschappij. Verder aandacht voor het optreden van Broederliefde in het Spartastadion, en striptekenaar Sam Peeters is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Folkert de Jong reflecteert op de rol van kunst in de maatschappij

vanaf 00:00:39

Beeldend kunstenaar Folkert de Jong is in veel van zijn werk een schepper van een universum dat wordt bevolkt door levensgrote mensfiguren van een humoristische grimmigheid. Sculpturen die veelal van isolatiemateriaal zijn gemaakt. Vanaf komend weekend is in GEM, het museum voor actuele kunst in Den Haag, zijn solotentoonstelling 'Weird Science' te zien. Voor het eerst integreert hij foto’s en filmbeelden in zijn werk. De tentoonstelling is een reflectie op de rol van kunst en kunstenaars in de maatschappij. Pieter van der Wielen spreekt met Folkert de Jong. (foto: YAE)

Rapgroep Broederliefde mag hun droomshow spelen in Spartastadion Het Kasteel

vanaf 01:10:30

Rapgroep Broederliefde is momenteel de nummer één in Nederland. De rapformatie uit de Rotterdamse wijk Spangen schoot in 2016 met het album 'Hard work pays off 2' naar de eerste plek van de hitlijsten, om daar veertien weken te blijven staan. Sindsdien zijn Jerr, Emms, Sjaf, Edson en Mella mateloos populair en speelden ze op verschillende festivals. Binnenkort komt hun droom uit: optreden in Spartastadion Het Kasteel. De groep is fan van de voetbalclub en krijgt nu de kans een bijzonder feestje in eigen achtertuin te vieren. Verslaggever Nicole Terborg zocht de mannen op. (foto: Facebook - Broederliefde )

Open Kaart: striptekenaar Sam Peeters

vanaf 01:25:57

Striptekenaar en illustrator Sam Peeters werd bekend als onderdeel van stripcollectief Lamelos. In 2010 ging Peeters voor zichzelf aan de slag met de strip 'In de schaduw van mijn lul'. Hierin drijft hij op subtiele wijze de spot met het stripmedium. Zijn eerste graphic novel 'Fucking Hell' verscheen in 2016 als meesterproef van zijn master Comic Design. Nu is daar zijn tweede werk: 'Iedereen op Claudia', over de liefde voor het mooiste meisje van de klas. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Sam Peeters persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: Sam Peeters)

advertentie