Nooit Meer Slapen

Met o.a. Martin Melchers, gedichten van Tsjêbbe Hettinga en Joey van Ingen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Martin Melchers, gedichten van Tsjêbbe Hettinga en Joey van Ingen

Martin Melchers is stadsecoloog en schrijver. Eind jaren tachtig bracht hij zijn eerste boek uit, 'Haring in het IJ'. Ook maakte hij twee films: Haring in het IJ en in 2015 'Amsterdam Wildlife', over wilde dieren in Amsterdam. Deze film heeft nu 10.000 bezoekers gehaald en kreeg de Kristallen Film-status. Verder aandacht voor de poëziebundel 'Het vaderpaard' van de overleden dichter Tsjêbbe Hettinga, en DJ Radical Redemption (Joey van Ingen) is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stadsecoloog Martin Melchers verfilmde de wildernis van Amsterdam

vanaf 00:02:37

Martin Melchers is stadsecoloog en schrijver. Opgeleid als fysiotherapeut bracht hij al zijn vrije tijd door in de natuur in en rondom Amsterdam. Eind jaren tachtig bracht hij zijn eerste boek uit, 'Haring in het IJ'. Daarna volgden nog een aantal boeken over de flora en fauna van Amsterdam. Ook bracht hij samen met nieuwslezeres Merel Westrik twee films uit: 'Haring in het IJ' en in 2015 'Amsterdam Wildlife', over de wilde dieren in Amsterdam. Deze film heeft nu 10.000 bezoekers gehaald en de Kristallen Film-status gekregen. Pieter van der Wielen spreekt met Martin Melchers. (foto: Bob Blöte)

'Het vaderpaard', het verzamelde werk van Tsjêbbe Hettinga

vanaf 01:11:25

De Friese dichter Tsjêbbe Hettinga was een graag geziene gast op binnen- en buitenlandse poëziefestivals. De Homeros van Friesland werd hij wel genoemd, deze blinde dichter die met zijn bezwerende voordrachten van zowel epische als jazzy gedichten over verlangen, de liefde en het Friese landschap mensen in verwondering achterliet. In 2013 overleed hij, 64 jaar oud. Deze week verscheen de bundel 'Het vaderpaard' met daarin al zijn gedichten in het Fries en Nederlands. Tjitske Mussche sprak met dichter Benno Barnard, die Hettinga's werk van het Fries naar het Nederlands vertaalde en met Hettinga's vriend schrijver en dichter Kees 't Hart. (beeld: omslag 'Het vaderpaard')

Open Kaart: DJ Joey van Ingen

vanaf 01:26:12

DJ Joey van Ingen, beter bekend onder zijn artiestennaam Radical Redemption, groeide op in het Twentse Denekamp. Hij raakte al vroeg bekend met de entertainmentwereld, begon op zijn tiende met drummen, maar raakte langzamerhand steeds meer geïnteresseerd in dancemuziek. Hij stortte zich al snel volledig op het dj-vak, met zijn herkenbare, donkere melodieën. In 2014 kwam hij binnen in de DJ MAG top 100 op plek 64. In de rubriek In de rubriek Open Kaart beantwoordt Joey van Ingen persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Michel van Rossum - Rossumed)