Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stefan Brijs, een fitnessopera en Arnold de Boer

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stefan Brijs, een fitnessopera en Arnold de Boer

De Vlaamse schrijver Stefan Brijs brak in 2005 door met De engelenmaker, een roman over wetenschap en geloof. Nu verschijnt Andalusisch logboek, een verzameling van aantekeningen en impressies, belevenissen en verhalen over het zuiden van Spanje, waar Brijs sinds drie jaar woont. Ook aandacht voor de fitnessopera Liebesleid en muzikant Arnold de Boer komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stefan Brijs schreef een boek over zijn belevenissen in Andalusië

vanaf 00:02:46

De Vlaamse schrijver Stefan Brijs debuteerde in 1997 met de roman 'De verwoording'. Zijn grote doorbraak volgde in 2005 met 'De engelenmaker', een roman over wetenschap en geloof. In 2011 schreef hij opnieuw een bestseller met'Post voor mevrouw Bromley', een verhaal over ouders en kinderen tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Nu verschijnt 'Andalusisch logboek', een verzameling van aantekeningen en impressies, belevenissen en verhalen over het zuiden van Spanje, waar Brijs sinds drie jaar woont. Pieter van der Wielen spreekt met Stefan Brijs. (foto: Jelmer de Haas)

Een opera voor trombones, fitnessapparaten en liefdesverdriet

vanaf 01:11:54

Een echte kuur voor liefdesverdriet is er niet, maar naar de fitness gaan en net zo lang trainen tot je lichaam vol is met een roes van endorfine helpt wel. Even.Huba de Graaff schreef maakte 'Liebesleid', een opera voor trombones, fitnessapparaten en een actrice die getroffen is door liefdesverdriet. Komend weekend te zien in Fit For Free in Rotterdam. Nooit Meer Slapen-verslaggever Mathijs Deen ging kijken bij de repetitie waar de acteurs en de apparaten elkaar voor het eerst ontmoetten. Welke invloed hebben moderne uitvindingen op klassieke culturele tradities? (foto: persmateriaal Liebesleid)

Open Kaart: muzikant Arnold de Boer

vanaf 01:23:10

Friese Amsterdammer Arnold de Boer is bekend als zanger bij punkband The Ex en als frontman van Zea. Zea begon als indierockband, maar veranderde langzamerhand in een eenmansproject. Hij maakt opvallende muziek door het gebruik van samples, dance-elementen en Afrikaanse invloeden. Zea heeft over de hele wereld opgetreden, waaronder in Ghana, Ethiopië en Rusland. Dit jaar brengt Zea voor het eerst een album uit dat volledig in het Fries is opgenomen: 'Moarn gean ik dea', wat 'morgen ga ik dood' betekent. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Arnold de Boer persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: website ZEA)