Nooit Meer Slapen

Met o.a. Oscar van Woensel, Vincent Boy Kars en de schoenen van Jan Jansen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Oscar van Woensel, Vincent Boy Kars en de schoenen van Jan Jansen

Na het afronden van de Toneelschool richtte Oscar van Woensel met enkele klasgenoten theatergezelschap Dood Paard op. Naast acteur was hij ook schrijver van een groot deel van de teksten. In 2009 nam hij afscheid van Dood Paard. Hij kickte af van een drugsverslaving en besloot zich toe te leggen op het schrijven van televisieseries. Zo schreef hij het vierde seizoen van de succesvolle televisieserie 'Penoza'. Komende vrijdag is de One Night Stand-film 'Malik' op televisie te zien. Een roadmovie, geschreven door Van Woensel, waarin een stugge boer en een Marokkaanse crimineel tot elkaar veroordeeld zijn en langzaam begrip voor elkaar krijgen. Verder ontvangen we in het tweede uur filmmaker Vincent Boy Kars en we hebben een reportage over de schoenen van Jan Jansen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Tekstschrijven met Oscar van Woensel

vanaf 00:00:17

Na het afronden van de Toneelschool richtte Oscar van Woensel met enkele klasgenoten theatergezelschap Dood Paard op. Naast acteur was hij ook schrijver van een groot deel van de teksten. In 2009 nam hij afscheid van Dood Paard. Hij kickte af van een drugsverslaving en besloot zich toe te leggen op het schrijven van televisieseries. Zo schreef hij het vierde seizoen van de succesvolle televisieserie 'Penoza'. Komende vrijdag is de One Night Stand-film 'Malik' op televisie te zien. Een roadmovie, geschreven door Van Woensel, waarin een stugge boer en een Marokkaanse crimineel tot elkaar veroordeeld zijn en langzaam begrip voor elkaar krijgen.

Tekstschrijven met Oscar van Woensel (video)

vanaf 00:00:51

Een ode aan schoenenontwerper Jan Jansen

vanaf 01:09:03

Inmiddels is hij 76 en heeft hij zo'n vierduizend unieke schoenen ontworpen, wereldwijd gedragen en tentoongesteld. Jan Jansen werkt gestaag door en is al bezig met de collectie voor 2018. Om even stil te staan bij zijn werk is er komend weekend de tentoonstelling 'Jan Jansen Shoe Treasures', een ode aan Nederlands bekendste schoenenontwerper. 23 Kunstenaars maakten nieuw werk, geïnspireerd op de schoenen van Jansen. Verslaggever Jan Paul de Bondt inspecteerde, samen met de meester zelf, het resultaat.

Open kaart: regisseur Vincent Boy Kars

vanaf 01:23:50

Vincent Boy Kars studeerde met 'My First Porn Film' af aan de kunstacademie. Daarna maakte hij documentaires als 'Sex? Yes Please' en 'Sophie en Helene'. Zijn afstudeerfilm vormde de basis voor de driedelige docuserie 'Vieze film', die afgelopen weken op televisie werd uitgezonden. In zijn nieuwe lange documentaire 'Independent Boy', die op het IDFA in première gaat, stelt hij vragen als: is een mensenleven maakbaar en wat houdt een geslaagd leven eigenlijk in? Hij onderzoekt dit door een maand lang alle beslissingen voor zijn beste vriend te nemen. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Vincent Boy Kars vragen over leven en werk.

Annelies Verbeke over de donderdag die was

vanaf 01:44:42

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat schrijver Annelies Verbeke. Voor haar debuutroman 'Slaap!' won ze meerdere prijzen, waaronder de Vlaamse Debuutprijs en het Gouden Ezelsoor. Ook haar recente werk viel in de prijzen. Zo won ze vorig jaar voor haar roman 'Dertig dagen' de Opzij Literatuurprijs.

Carmien Michels - Liefdessonnet XI

vanaf 01:54:05

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze week is het de beurt aan Carmien Michels. Eerder schreef ze de romans 'We zijn water' en 'Vraag het aan de bliksem'. Afgelopen maandag verscheen haar poëziebundel 'We komen van ver'. Vanavond leest ze het gedicht 'Liefdessonnet XI' voor.

advertentie