Nooit Meer Slapen

Met o.a. Morgan Knibbe, William Rutten en 'The Long Season'

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Morgan Knibbe, William Rutten en 'The Long Season'

Voor het maken van zijn eerste lange documentaire, 'Those Who Feel the Fire Burning', reisde Morgan Knibbe naar Griekenland om het leven van illegale vluchtelingen vast te leggen. Dit leverde hem meteen twee Gouden Kalveren op. Voor de nieuwe, Deense documentaire 'A Year of Hope' nam hij de rol van cameraman op zich. De film, die op het IDFA in première gaat, laat een groep Filipijnse straatjongens zien die de kans krijgt hun leven voorgoed te veranderen. Verder ontvangen we in het tweede uur fotograaf William Rutten en spreken we producent Pieter van Huystee over de documentaire 'The Long Season'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Morgan Knibbe filmde leed en hoop van straatjongeren

vanaf 00:00:14

Voor zijn afstudeerfilm won regisseur Morgan Knibbe een wildcard van het Nederlands Film Fonds. Voor zijn eerste lange documentaire, 'Those Who Feel the Fire Burning', reisde hij naar Griekenland om het leven van illegale vluchtelingen vast te leggen. Dit leverde hem meteen twee Gouden Kalveren op. Voor de Deense documentaire 'A Year of Hope' nam hij de rol van director of photography op zich. De film, die op het IDFA in première gaat, laat een groep Filipijnse straatjongens zien die de kans krijgt hun leven voorgoed te veranderen.

De bijzondere totstandkoming van 'The Long Season'

vanaf 01:09:16

Documentairemaker Leonard Retel Helmrich was bezig met de montage van zijn film 'The Long Season' toen hij plotseling werd getroffen door een hartaanval en in een coma raakte. In nauw overleg met de familie besloot producent Pieter van Huystee de film af te maken, samen met cameravrouw Ramia Suleiman. Terwijl Helmrich langzaam maar zeker herstelt, is zijn film te zien tijdens IDFA, waar 'The Long Season' genomineerd is voor beste lange documentaire. Floortje Smit praat met Pieter van Huystee.

Open kaart: fotograaf William Rutten

vanaf 01:23:31

Nog voor zijn achttiende werd William Rutten fotograaf van de Hitkrant. Sindsdien hebben alle grote sterren voor zijn lens gestaan, en hebben zijn foto's menig puberslaapkamer versierd. Van zijn meest bijzondere ontmoetingen is er nu een boek, 'Picstory'. Het boek, dat vanaf vrijdag in de winkel ligt, staat vol met foto's en persoonlijke verhalen over de grootste sterren der aarde. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt William Rutten vragen over leven en werk.

Weekschrijver Annelies Verbeke over de woensdag die was

vanaf 01:45:56

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons een plezier Annelies Verbeke aan het woord te laten.

Carmien Michels - 'Jacht'

vanaf 01:54:41

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Carmien Michels, die 'Jacht' voorleest.

advertentie