Nooit Meer Slapen

Met o.a. Alex Roeka, Carina Molier en Lies Ros

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Alex Roeka, Carina Molier en Lies Ros

In 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes. Sindsdien stond hij honderden keren op het podium, maakte hij een tiental albums en won hij onder andere een Edison en de Annie M.G. Smidt-prijs. Op 26 november is de première van zijn nieuwe albumtoer 'En toen ineens': een terugblik op zijn 25-jarige zangcarrière met onder meer hits als 'Neem dit kleine hart van mij', 'Vuur en ijs', 'Kermis in Ravenstein' en 'Lege ochtendkroeg'. In het tweede uur is theater- en documentairemaker Carina Molier te gast naar aanleiding van haar IDFA-documentaire 'Back to The Taj Mahal Hotel'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Alex Roeka zingt al meer dan 25 jaar liedjes

vanaf 00:00:09

In 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes. Sindsdien stond hij honderden keren op het podium, maakte hij een tiental albums en won hij onder andere een Edison en de Annie M.G. Schmidt-prijs. Op 26 november is de première van zijn nieuwe albumtoer 'En toen ineens': een terugblik op zijn 25-jarige zangcarrière met onder meer hits als 'Neem dit kleine hart van mij', 'Vuur en ijs', 'Kermis in Ravenstein' en 'Lege ochtendkroeg'. Pieter van der Wielen spreekt Alex Roeka.

Lies Ros maakte met Wild Plakken opzienbarend activistisch werk

vanaf 01:07:32

In de jaren zeventig maakte ontwerperscollectief Wild Plakken opzienbarende activistische posters. De boodschap was duidelijk en was opgesteld in primaire kleuren, vlakken, balken, foto’s en letters. Lies Ros was een van de oprichters van het collectief, dat weer in de belangstelling staat. Ros wordt deze week dan ook geïnterviewd op een avond over activisme en design in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Onze verslaggever Mathijs Deen zocht haar alvast op voor dit verslag.

Open kaart: theatermaker en regisseur Carina Molier

vanaf 01:22:38

Door het gebruik van live videobeelden voelen de theaterstukken van Carina Molier aan als theatrale documentaires. Na het maken en regisseren van vele theaterstukken voor onder meer Toneelgroep Amsterdam, bracht ze in 2011 haar eerste lange documentaire uit, 'My Long Distance Friend'. Komende week gaat haar nieuwe film 'Back to The Taj Mahal Hotel' in première op het IDFA. Daarin volgt ze vijf getuigen van de aanslag op het Taj Mahal Palace in Mumbai uit 2008. Ze keren terug naar de plek die hun leven voor altijd veranderde. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Carina Molier vragen over leven en werk.

Annelies Verbeke over de dinsdag die was

vanaf 01:45:20

Elke week vragen we een schrijver de dag die was te bespreken. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat Annelies Verbeke.

Carmien Michels - 'Ik ben wakker in Montreal'

vanaf 01:53:28

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie aan ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Carmien Michels, die ‘Ik ben wakker in Montreal’ voorleest.

advertentie