Nooit Meer Slapen

Met o.a. Lonny van Ryswyck, 'Het vaginaboek' en Mark Lotterman

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Lonny van Ryswyck, 'Het vaginaboek' en Mark Lotterman

Lonny van Ryswyck studeerde in 2006 af aan de Design Academy. Samen met Nadine Sterk vormt ze Atelier NL. Ze zijn bekend van de servieslijn gemaakt van klei uit diverse regio's in Nederland. Waarneming, denken en realisatie zijn de belangrijkste kenmerken van Lonny’s ontwerpproces. Alledaagse dingen die de meeste mensen als vanzelfsprekend beschouwen en details die onopgemerkt blijven zijn haar inspiratiebronnen. Samen met Nadine is ze ambassadeur van de Dutch Design Week die volgende week start. Ook besteden we aandacht aan 'Het vaginaboek' en Mark Lotterman.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Lonny van Ryswyck, ambassadrice van de Dutch Design Week

vanaf 00:00:17

Lonny van Ryswyck studeerde in 2006 af aan de Design Academy. Samen met Nadine Sterk vormt ze Atelier NL. Ze zijn bekend van de servieslijn gemaakt van klei uit diverse regio's in Nederland. De vorm is weliswaar telkens identiek, maar de kleur en structuur van het servies variëren sterk. Zo vertelt het uiterlijk iets over de herkomst van het product. Waarneming, denken en realisatie zijn de belangrijkste kenmerken van Lonny’s ontwerpproces. Alledaagse dingen die de meeste mensen als vanzelfsprekend beschouwen en details die onopgemerkt blijven zijn haar inspiratiebronnen. Samen met Nadine is ze ambassadeur van de Dutch Design Week die volgende week start.

Video

vanaf 00:00:58

'Het vaginaboek'

vanaf 01:08:36

Van 'The Vagina Monologues' van Eve Ensler tot 'The Great Wall of Vagina' van Jamie McCartney en 'Cliteracy' van Sophia Wallace: de afgelopen twintig jaar is er (ook) in de kunst het nodige gebeurd om het vrouwelijke geslachtsorgaan de aandacht te geven die het verdient. Gelukkig maar, want het blijft een onderwerp wat ons lichtelijk tot zeer zenuwachtig maakt, tot een punt dat we er maar liever helemaal niet over praten. En dat is jammer, vindt seksuoloog Goedele Liekens. In 2005 kwam haar eerste versie van 'Het vaginaboek' uit, nu is er een geüpdatete versie, omdat, alle kunst ten spijt, een schrikbarend aantal vrouwen zichzelf 'van onderen' nog steeds niet in de spiegel aan durft te kijken. Verslaggever Elianne Meijer spreekt met Goedele Liekens.

Open Kaart: singer-songwriter Mark Lotterman

vanaf 01:20:07

In 2007 kwam het debuutalbum 'Pain & Entertainment' uit van Mark Lotterman.Zijn stijl is te vergelijken Nick Cave, Johnny Cash en Tom Waits. Vorig jaar kwam zijn vijfde album uit, genaamd 'Holland'. Morgen komt het bijbehorende en gelijknamige boek uit. Hierin staan meer dan 100 kunstwerken, tekeningen en teksten, gemaakt door bekende en onbekende Nederlanders. Zij lieten zich inspireren door de muziek van Mark Lotterman. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Mark Lotterman persoonlijke vragen over leven en werk.

Thomas van Aalten over de donderdag die was

vanaf 01:44:20

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Thomas van Aalten aan het woord te laten.

Idwer de la Parra - titelloos gedicht

vanaf 01:54:18

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Idwer de la Parra, die een titelloos gedicht voorleest.

advertentie