Nooit Meer Slapen

Met o.a. Carla van de Puttelaar, het Lorentz Lab en Femmy Otten

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Carla van de Puttelaar, het Lorentz Lab en Femmy Otten

Fotograaf Carla van de Puttelaar is bekend om de manier waarop ze (vrijwel) naakte vrouwen portretteert. Dit jaar is ze gastcurator van het Fotofestival Naarden, met het thema 'Right Here, Right Now'. Op dit festival zijn verhalende fotoseries te zien over maatschappelijke en actuele thema’s. Verder aandacht voor theatermaker Rieks Swarte in het Teylers museum, en beeldend kunstenaar Femmy Otten is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Fotograaf Carla van de Puttelaar is gastcurator van Fotofestival Naarden

vanaf PT-2S

Fotograaf Carla van de Puttelaar is vooral bekend van de manier waarop ze (vrijwel) naakte vrouwen portretteert. Ze heeft inmiddels drie fotoboeken gepubliceerd, waaronder 'The Beholder’s Eye' uit 2008. Vorig jaar ontving ze een eervolle vermelding bij de Prix de la Photographie in Parijs. Dit jaar is ze gastcurator van het Fotofestival Naarden (20 mei – 18 juni), met het thema ‘Right Here, Right Now’. Op dit tweejaarlijkse festival zijn verhalende fotoseries te zien over maatschappelijke en actuele thema’s. Pieter van der Wielen spreekt met Carla van de Puttelaar. (foto: Juul Kraijer)

Theatermaker Rieks Swarte maakt de theatertour 'De Lorentz Formule'

vanaf 01:13:28

Hoe maak je een minzame, maar lichtelijk saaie geleerde uit de 19e eeuw zo interessant dat je er ruim een half uur de aandacht van het publiek op gevestigd kan houden? Door hem zelf afwezig te laten zijn, en anderen over hem te laten praten. Met een luidruchtige elektrische ontlading op het eind. Theatermaker Rieks Swarte maakte de voorstelling 'De Lorentz Formule' rond de grote Nederlandse geleerde Lorentz, in het Teylers Museum in Haarlem. De Nobelprijswinnaar, een van de wegbereiders voor Einstein, had een eigen laboratorium en werkruimte in het Teylers. Mathijs Deen mocht alvast kijken. (foto: persmateriaal Teylers Museum)

Open Kaart: beeldend kunstenaar Femmy Otten

vanaf 01:29:41

Beeldend kunstenaar Femmy Otten is een van de drie kunstenaars die in 2014 het officiële staatsieportret van koning Willem-Alexander mocht maken. Ze maakt werk van verschillende materialen, zoals tekeningen, reliëfs en beelden. Haar werk is vaak gebaseerd op Griekse en Romeinse beelden, Middeleeuwse schilderijen of figuren uit Oosterse tempels of prenten. Haar beelden fascineren door hun schoonheid en perfectie. Ze heeft nu haar eerste solo-expositie in De Ketelfactory in Schiedam. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Femmy Otten persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: YouTube // Stadsomroep Schiedam)

advertentie