Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stephen Emmer, Ari Deelder en muziek gemaakt door de oceaan

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stephen Emmer, Ari Deelder en muziek gemaakt door de oceaan

Stephen Emmer is arrangeur, muzikant en componist. Hij maakte onder andere de tunes voor nieuwsprogramma’s als het NOS Journaal en RTL Nieuws. Hij bracht ook het ‘spoken word’ album 'Recitement' uit. Hij werkte hiervoor samen met zeer uiteenlopende namen waaronder Lou Reed en Sascha de Boer. Voor zijn nieuwste album 'Home Ground' combineerde hij soulmuziek met sociaal bewogen teksten. Ook besteden we aandacht aan 'Music by Oceans' en regisseur Ari Deelder.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De tunes van Stephen Emmer (video)

vanaf 00:00:57

De tunes van Stephen Emmer

vanaf 00:30:57

Stephen Emmer is de meest beluisterde componist van Nederland. Hij maakte onder andere de tunes voor nieuwsprogramma’s als het NOS Journaal en RTL Nieuws. Naast componist is hij ook arrangeur en muzikant. In 2007 bracht hij het ‘spoken word’ album 'Recitement' uit. Hij werkte hiervoor samen met zeer uiteenlopende namen waaronder Lou Reed en Sascha de Boer. In 2014 bracht hij 'International Blue' uit, wat het mooiste georkestreerde album van het jaar werd genoemd. Voor zijn nieuwste album 'Home Ground' combineerde hij soulmuziek met sociaal bewogen teksten. Hij deed dit onder andere met de Amerikaanse zangeres Chacka Khan.

Music by Oceans

vanaf 01:08:59

Muziek over de zee is er genoeg, maar muziek door de zee, dat is nieuw. Componist Stef Veldhuis heeft geprobeerd om de zee zelf een compositie te laten schrijven, door grote hoeveelheden meetgegevens van sondes die in de oceaan dobberen om te zetten in muziek. Wat levert dat op? Is de oceaan muzikaal, of is ze gewoon chaotisch en onverschillig? Onze verslaggever Mathijs Deen ging luisteren.

Open Kaart: regisseur Ari Deelder

vanaf 01:24:49

Ari Deelder vond haar roeping als filmmaker toen ze in 2007 voor Kort Rotterdams een film regisseerde over haar vader, Jules Deelder. In 2013 kwam haar eerste speelfilm 'Toegetakeld door de liefde' uit, gevolgd door de documentaire 'De pedaalridder', over de tragische Rotterdamse wielerheld Willem Koopman. Deze week is de eerste aflevering van de driedelige docuserie 'Vieze film' op televisie te zien, waarin drie jonge regisseurs gevolgd worden in het maken van hun perfecte pornofilm. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Ari Deelder vragen over leven en werk.

Gerard van Emmerik over de woensdag die was

vanaf 01:46:44

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Gerard van Emmerik aan het woord te laten.

advertentie