Nooit Meer Slapen

Met o.a. Peter Buwalda en Niels Duffhuës

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Peter Buwalda en Niels Duffhuës

Zijn debuutroman 'Bonita Avenue' uit 2010 werd voor negen prijzen genomineerd en vertaald in het Engels, Duits, Frans en Spaans. Terwijl journalist en auteur Peter Buwalda (1971) druk aan het schrijven is aan zijn tweede roman, maakt hij wekelijks tijd voor het schrijven van columns voor de Volkskrant. Halverwege november verschijnt zijn vierde bundel, 'De kleine voeten van Lowell George', waarin Buwalda persoonlijke herinneringen vervlecht met rariteiten die ons dagelijks tergen. Ook besteden we aandacht aan Niels Duffhuës.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De dagelijkse rariteiten van Peter Buwalda

vanaf 00:00:18

Zijn debuutroman 'Bonita Avenue' uit 2010 werd voor negen prijzen genomineerd en vertaald in het Engels, Duits, Frans en Spaans. Terwijl journalist en auteur Peter Buwalda (1971) druk aan het schrijven is aan zijn tweede roman, maakt hij wekelijks tijd voor het schrijven van columns voor de Volkskrant. In het najaar van 2014 verscheen Buwalda’s eerste bundeling van zijn columns 'Suzy vindt van niet', gevolgd door nog twee bundels in 2015 en 2016. Halverwege november verschijnt zijn vierde bundel, 'De kleine voeten van Lowell George', waarin Buwalda persoonlijke herinneringen vervlecht met rariteiten die ons dagelijks tergen.

De kunstfilms van Niels Duffhuës

vanaf 01:07:36

Niels Duffhuës (1973) werd bekend als singer-songwriter van donkere verhalende liedjes in de stijl van Nick Cave. Tegenwoordig zingt hij geen nummers meer, maar maakt hij kunstfilms. Zijn nieuwste werk is een serie van vier korte artistieke films getiteld 'De Strijd'. De serie gaat deze week op festival November Music in première. Verslaggever Nicole Terborg spreekt hem in zijn werkplaats, een bunker in ‘s Hertogenbosch.

Landschappen gemaakt van geluid

vanaf 01:23:23

Iedere maker probeert op zijn of haar eigen manier iets over te brengen, een wereld op te roepen, de verbeelding aan te spreken. Dit gebeurt eigenlijk altijd door middel van beeld, maar volgens landschapskunstenaar Jeroen van Westen is dat ook niet altijd nodig; al is hij opgeleid tot beeldend kunstenaar. Van Westen verzamelt al zo lang als hij zich kan herinneren geluiden, om landschappen van te bouwen. Maar kan dat wel? Mathijs Deen zocht hem op in Heeten, tussen Deventer en Raalte, om te praten over geluid.

Gerard van Emmerik over de maandag die was

vanaf 01:40:46

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Gerard van Emmerik aan het woord te laten.

advertentie