Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jochem Myjer, 'De ondergang van de Van Imhoff' en Carol van Dijk

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jochem Myjer, 'De ondergang van de Van Imhoff' en Carol van Dijk

Jochem Myjer is cabaretier en kinderboekenschrijver. Zijn vorige voorstelling, 'Even Geduld Aub!', werd plotseling een jaar lang onderbroken nadat hij aan een tumor in zijn ruggenmerg werd geopereerd. In zijn nieuwe voorstelling 'Adem in, adem uit', vertelt Myjer onder meer over zijn jeugd, zijn studie biologie en zijn eigen gezin. In het tweede uur hebben we Carol van Dijk, zangeres van de band Bettie Serveert, te gast en is er een reportage over de docuserie 'De ondergang van de Van Imhoff', die gaat over een scheepsramp en de grootste Nederlandse doofpotaffaire na de Tweede Wereldoorlog.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jochem Myjer praat over zijn jeugd

vanaf 00:02:22

Jochem Myjer is cabaretier en kinderboekenschrijver. Hij is een van populairste komieken van ons land, vanwege zijn ongeëvenaarde tempo en feilloze imitaties. Zijn vorige voorstelling, 'Even Geduld Aub!', werd plotseling een jaar lang onderbroken nadat hij aan een tumor in zijn ruggenmerg werd geopereerd. In zijn nieuwe voorstelling 'Adem in, adem uit', zijn zesde avondvullende programma, vertelt Myjer onder meer over zijn jeugd, zijn studie biologie en zijn eigen gezin. Pieter van der Wielen spreekt met Jochem Myjer.

De ondergang van de Van Imhoff bleef lang in de doofpot

vanaf 01:12:41

Na de Tweede Wereldoorlog was het niet bon ton om over Duitsers als slachtoffers van de oorlog te praten. Een verhaal van onrecht bleef zo lang in de doofpot: een Nederlandse kapitein liet meer dan 400 Duitse gevangen verdrinken bij een scheepsramp. Kees Schaap en Foeke de Koe maakten er de driedelige documentaireserie 'De ondergang van de Van Imhoff' over, die op tv wordt uitgezonden. Emmie Kollau zocht de makers op en maakte een reportage.

Open Kaart: zangeres Carol van Dijk

vanaf 01:24:49

Carol van Dijk zingt al meer dan 25 jaar in de band Bettie Serveert. Hun debuutplaat 'Palomine' was een groot succes, en Van Dijk stond met Bettie serveert op de grootste nationale en internationale festivals. Na het uitbrengen van hun jubileumplaat 'Damaged Good' volgde vorig jaar een reeks concerten, en nu organiseert de band daarop een vervolg. Carol van Dijk geeft eerlijk antwoord op vragen over leven en werk in de rubriek Open Kaart.

Diederik Stapel over de donderdag die was

vanaf 01:44:42

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat schrijver Diederik Stapel. In 2012 bracht hij het boek 'Ontsporing' uit, gevolgd door 'De Fictiefabriek' in 2014.

Bart Moeyaert - 'Klein'

vanaf 01:55:34

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze week is het de beurt aan de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert. Vanavond leest hij het gedicht 'Klein' voor.

advertentie