Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ad van Denderen, de film van het jaar-verkiezing en Beatrice van der Poel

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ad van Denderen, de film van het jaar-verkiezing en Beatrice van der Poel

Fotograaf Ad van Denderen is geïnteresseerd in de manier waarop mensen hun dagelijks leven vormgeven onder extreme omstandigheden. Zo fotografeerde hij jarenlang immigranten die in Europa een beter bestaan zochten. En al bijna 25 jaar volgt hij met zijn camera het dagelijks leven in Israël en de Palestijnse gebieden. Aanvankelijk fotografeerde hij in zwart-wit, in een klassieke reportagestijl. De laatste vijftien doet hij dat in kleur, in een monumentale, meer afstandelijke stijl. In de tentoonstelling 'Jerusalem Stone', te zien in Huis Marseille in Amsterdam, komen beide visies samen. Pieter van der Wielen spreekt met Ad van Denderen. Ook komt singer-songwriter Beatrice van der Poel langs om onder meer te praten over haar album 'Montere weemoed' en bespreken we de film van het jaar-verkiezing met schrijver Basje Boer.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ad van Denderen fotografeert het dagelijks leven in Israël en de Palestijnse gebieden

vanaf 00:00:34

Fotograaf Ad van Denderen is geïnteresseerd in de manier waarop mensen hun dagelijks leven vormgeven onder extreme omstandigheden. Zo fotografeerde hij jarenlang immigranten die in Europa een beter bestaan zochten. En al bijna 25 jaar volgt hij met zijn camera het dagelijks leven in Israël en de Palestijnse gebieden. Aanvankelijk fotografeerde hij in zwart-wit, in een klassieke reportagestijl. De laatste vijftien doet hij dat in kleur, in een monumentale, meer afstandelijke stijl. In de tentoonstelling 'Jerusalem Stone', te zien in Huis Marseille in Amsterdam, komen beide visies samen. Pieter van der Wielen spreekt met Ad van Denderen.

Basje Boer over waarom 'Wonder Woman' haar film van het jaar is

vanaf 01:09:57

Het einde van het jaar is de tijd voor lijstjes, ook voor onze vrienden van VPRO Cinema. De stemming voor de beste film van het jaar 2017 is inmiddels geopend. Deze week laten we mensen aan het woord die een goed woordje doen voor een bepaalde film. Vannacht aan het woord: schrijver en beeldend kunstenaar Basje Boers over waarom de film ‘Wonder Woman’ de titel ‘Film van het jaar 2017’ verdient.

Open Kaart: zangeres Beatrice van der Poel

vanaf 01:22:37

Beatrice van der Poel, alias ‘Miss Bee’, is zangeres, tekstdichter, componiste én stemactrice. Met schrijver Thomas Verbogt maakte ze de literair-muzikale voorstelling 'Montere Weemoed', die de afgelopen maanden in het theater te zien was. Op de cd die bij de voorstelling hoort staat een bijzonder nummer: een op muziek gezet gedicht van Wim Brands. Voor de rubriek Open Kaart geeft Beatrice eerlijk antwoord op vragen over leven en werk.

Weekschrijver Don Duyns over de maandag die was

vanaf 01:40:31

Don Duyns is schrijver en regisseur. Hij schrijft theaterteksten voor onder meer het RO Theater, is docent aan de schrijfopleiding van de HKU en zijn laatste verhalenbundel is 'Het lelijkste meisje van de klas'. Elke nacht leest hij een column voor over de dag die was.

Abdelkader Benali leest 'De polsstokhoogspringster'

vanaf 01:48:31

Tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze week is het de beurt aan Abdelkader Benali. Hij leest voor ons het gedicht 'De polsstokhoogspringster'.

advertentie