Nooit Meer Slapen

Met o.a. David van Reybrouck en Gerard van Emmerik

Nooit Meer Slapen

Met o.a. David van Reybrouck en Gerard van Emmerik

David van Reybrouck is een Vlaamse cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn werk werd veelvuldig vertaald en bekroond. Hij is onder meer auteur van het succesvolle boek Congo, uit 2010, waarin hij de roerige geschiedenis van de voormalige Belgische kolonie beschrijft. Terwijl hij al twee jaar aan zijn grote Indonesiëboek werkt, schreef hij tussendoor Een jihad van liefde, het verhaal van Molenbekenaar Mohamed El Bachiri die zijn vrouw bij de aanslagen in Brussel verloor, de theatermonoloog Para en het essay Vrede kun je leren. Hanneke Groenteman spreekt met David Van Reybrouck. Schrijver Gerard van Emmerik schreef een tekst over 2017, die hij voorleest, en hij geeft antwoord op vragen uit de Open Kaart-rubriek.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

David van Reybrouck leert ons de vrede

vanaf 00:00:50

David van Reybrouck is een Vlaamse cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn werk werd veelvuldig vertaald en bekroond. Hij is onder meer auteur van het succesvolle boek 'Congo', uit 2010, waarin hij de roerige geschiedenis van de voormalige Belgische kolonie beschrijft. Terwijl hij al twee jaar aan zijn grote Indonesiëboek werkt, schreef hij tussendoor 'Een jihad van liefde', het verhaal van Molenbekenaar Mohamed El Bachiri die zijn vrouw bij de aanslagen in Brussel verloor, de theatermonoloog 'Para' en het essay 'Vrede kun je leren'. Hanneke Groenteman spreekt met David Van Reybrouck.

Open kaart: schrijver Gerard van Emmerik

vanaf 01:00:30

Schrijver Gerard van Emmerik debuteerde in 1993 met de verhalenbundel 'Iets scherps, een priem'. Sindsdien verschenen verschillende romans en verhalenbundels van zijn hand, met als meest recent de roman 'De Nieuwe Kratz' (2016). Zijn nieuwste roman verschijnt naar verwachting eind volgend jaar. De titel is er al: 'Vier dagen, drie nachten'. Van Emmerik vatte zijn jaar in een tekst en leest die aan ons voor. Ook geeft hij antwoord op onze prangende vragen. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Gerard van Emmerik vragen over werk en leven.

Vicky Francken - 'Vasalisvogel'

vanaf 01:52:37

Tijdens de Nacht van de Poëzie 2017 in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we gedichten van de dichters uit. Vannacht is dat Vicky Francken die een titelloos gedicht voorleest uit haar debuutbundel 'Röntgenfotomodel', waarvoor ze de C. Buddingh'-prijs won.

advertentie