Nooit Meer Slapen

Met o.a. Diggy Dex en Maartje Wortel

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Diggy Dex en Maartje Wortel

Achter het pseudoniem van rapper en liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil. Hij is -wat je noemt– een atypische rapper. In zijn liedjes combineert hij persoonlijke en levensbeschouwende teksten met melodieën die neigen naar een singer-songwritergeluid. Zelf noemt hij zich een ‘chansonrapper’. En dat gaat hem goed af, want zijn muziek wordt al jaren door het grote publiek omarmd. Met vijf albums op zijn naam, met fraaie titels als Verhalen vanuit de sofa en Mayonaise voor de ziel, is hij een veel gevraagde podium- en studiomuzikant. Elfie Tromp spreekt met Diggy Dex. Schrijver Maartje Wortel schreef een tekst bij het afgelopen jaar en die leest ze voor. Ook vragen we haar hoe haar jaar was.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Diggy Dex is een a-typische rapper

vanaf 00:00:46

Achter het pseudoniem van rapper en liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil. Hij is -wat je noemt– een atypische rapper. In zijn liedjes combineert hij persoonlijke en levensbeschouwende teksten met melodieën die neigen naar een singer-songwritergeluid. Zelf noemt hij zich een 'chansonrapper'. En dat gaat hem goed af, want zijn muziek wordt al jaren door het grote publiek omarmd. Met vijf albums op zijn naam, met fraaie titels als 'Verhalen vanuit de sofa' en 'Mayonaise voor de ziel', is hij een veel gevraagde podium- en studiomuzikant. Elfie Tromp spreekt met Diggy Dex.

Open Kaart: schrijver Maartje Wortel

vanaf 01:00:52

In 2007 won Maartje Wortel de Write Now!-wedstrijd, waarmee ze officieel literair talent was. Voor haar verhalenbundel en tevens debuut 'Dit is jouw huis' won ze in 2010 de Anton Wachterprijs. In 2015 maakte ze de overstap naar uitgeverij Das Mag, waar ze als eerste auteur een boek uitbracht, de verhalenbundel 'Er moet iets gebeuren'. Het afgelopen jaar schreef ze verschillende korte verhalen, waaronder een ode aan Jan Wolkers die dit jaar tien jaar geleden overleed. Ook Maartje schreef voor ons een eindejaarstekst en ze leest die voor. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Maartje Wortel vragen over leven en werk.

Vicky Francken leest een titelloos gedicht voor

vanaf 01:53:20

Tijdens de Nacht van de Poëzie 2017 in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we gedichten van de dichters uit. Vannacht is het de beurt aan Vicky Francken, die een titelloos gedicht voorleest uit haar vorig jaar verschenen debuutbundel 'Röntgenfotomodel'.