Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ellen ten Damme, Djurre de Haan over 'American Honey' en Peter de Baan

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ellen ten Damme, Djurre de Haan over 'American Honey' en Peter de Baan

Ellen ten Damme is veelzijdig in meerdere opzichten: ze is componiste, zangeres, speelt viool, piano en gitaar én is actrice. Ze is thuis in de popmuziek, het Nederlandstalige lied, variété en theater. Ook speelde ze rollen in diverse films en series. Een paar jaar geleden bracht ze 'Berlin' uit, een album met Duitstalige muziek. Nu waagt ze zich, samen met haar achtkoppige band The Magpies, aan de Franse chansons. Momenteel is ze ook in de theaters te zien met 'Paris-Berlin', een voorstelling waarin ze nummers brengt uit het Parijs en Berlijn van de jaren ’20. Pieter van der Wielen spreekt met Ellen ten Damme. Ook vertelt Djurre de Haan waarom 'American Honey' de titel 'film van het jaar 2017' moet krijgen. Regisseur Peter de Baan is de 'Open Kaart'-gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ellen ten Damme zingt chansons

vanaf 00:00:49

Ellen ten Damme is veelzijdig in meerdere opzichten: ze is componiste, zangeres, speelt viool, piano en gitaar én is actrice. Ze is thuis in de popmuziek, het Nederlandstalige lied, variété en theater. Ook speelde ze rollen in diverse films en series. Een paar jaar geleden bracht ze 'Berlin' uit, een album met Duitstalige muziek. Nu waagt ze zich, samen met haar achtkoppige band The Magpies, aan de Franse chansons. Momenteel is ze ook in de theaters te zien met 'Paris-Berlin', een voorstelling waarin ze nummers brengt uit het Parijs en Berlijn van de jaren ’20. Pieter van der Wielen spreekt met Ellen ten Damme.

Don Duyns over de donderdag die was

vanaf 01:00:40

Don Duyns is schrijver en regisseur. Hij schrijft theaterteksten voor onder meer het RO Theater, is docent aan de schrijfopleiding van de HKU en zijn laatste verhalenbundel is 'Het lelijkste meisje van de klas'. Elke nacht leest hij een column voor over de dag die was.

Djurre de Haan over waarom 'American Honey' zijn film van het jaar is

vanaf 01:10:11

Wat was de beste film van het jaar? Bij onze vrienden van VPRO Cinema kun je stemmen op jouw favoriet. Deze week laten we mensen aan het woord die een goed woordje doen voor hun favoriete film. Vannacht is het de beurt aan singer-songwriter Djurre de Haan. Hij vertelt verslaggever Emmie Kollau waarom 'American Honey' de titel ‘film van het jaar 2017’ verdient.

Open Kaart: regisseur Peter de Baan

vanaf 01:24:30

Regisseur Peter de Baan won tweemaal het Gouden Kalf, voor 'De kroon', over het overtuigen van Zorreguieta, de vader van Máxima, om niet op het huwelijk van zijn dochter te komen en voor 'De Prins en het Meisje'. Dit jaar regisseerde hij de spraakmakende voorstelling 'Terror', met Jeroen Spitzenberger en Clairy Polak. Naast zijn regie voor vele theaterstukken, televisiedrama en films, bedacht én regisseert hij voor televisie het improvisatie-programma 'De Vloer Op'. Aankomende zaterdag is een speciale kersteditie van het programma te zien op NPO2. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Peter de Baan vragen over leven en werk.

Abdelkader Benali leest 'Rotterdam'

vanaf 01:48:14

Tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze week is het de beurt aan Abdelkader Benali. Hij leest voor ons het gedicht 'Rotterdam'.

advertentie