Nooit Meer Slapen

Met o.a. Nhung Dam, het boek 'Honkvast' en Spinvis

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Nhung Dam, het boek 'Honkvast' en Spinvis

Nhung Dam is actrice en theatermaker. Ze speelde in verschillende tv-series, films en theatershows, zo was ze onder andere te zien in het televisieprogramma 'Villa Achterwerk: Van Hier tot Tokio'. Nu debuteert ze als schrijver met de roman 'Duizend vaders', een verhaal over een Vietnamees gezin dat als vluchtelingen probeert te overleven aan de Groningse kust. Verder aandacht voor honkvaste oude mensen, en Spinvis is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Actrice Nhung Dam debuteert met roman over de rijkdom van fantasie

vanaf 00:00:49

Nhung Dam is actrice en theatermaker. Na haar studie psychologie ging ze naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze scheef diverse toneelstukken en speelde in verschillende tv-series, films en theatervoorstellingen en nu debuteert ze als schrijver met de roman 'Duizend vaders', een verhaal over een dochter van een Vietnamese familie. Het meisje raakt bekneld tussen de tussen de totale wanhoop van haar moeder, het vertrek van haar vader en de gekte van de omgeving vol vreemden, waar ze alleen haar rijke fantasie heeft. Pieter van der Wielen spreekt met Nhung Dam. (foto: Stephan Vanfleteren)

Schrijver Steffie van den Oord zocht honkvaste mensen op

vanaf 01:08:04

Wie zegt dat je horizon verbreedt als je vaak verkast in je leven? Is er misschien niet evenveel wijsheid te vinden door degenen die tevreden zijn met wat een vast honk te bieden heeft? Schrijver Steffie van den Oord zocht hen op: de honkvaste oude mensen, die altijd zijn gebleven, nooit zijn weggegaan van de plek waar ze ter wereld kwamen. Ze neemt verslaggever Mathijs Deen mee naar Olburg, waar Annie woont, vanaf haar vroegste jeugd in hetzelfde huis, tegenover het kerkhof. Daar ontwikkelde ze een vasthoudende en optimistische verhouding met haar lang overleden overburen. (beeld: omslag 'Honkvast')

Open Kaart: muzikant Spinvis

vanaf 01:22:44

Erik de Jong (alias Spinvis) debuteerde precies vijftien jaar geleden met het album 'Spinvis', waarop de bescheiden hits 'Smalfilm' en 'Voor ik vergeet' staan. Vrijdag 28 april komt het vijfde album, getiteld 'Trein/Vuur/Dageraad', uit, de opvolger van 'Tot ziens, Justine Keller' uit 2011. De titel van het album wordt gevormd door drie woorden die door toevalligheid samenkwamen en daardoor samen het begin van een verhaal vormen. In de rubriek In de rubriek Open Kaart beantwoordt Spinvis persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Mich Leemans cc by-nd 2.0)