Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bo Tarenskeen, goede onbekende boeken en Henk Koorn

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bo Tarenskeen, goede onbekende boeken en Henk Koorn

Bo Tarenskeen is acteur, regisseur en schrijver. Ook is hij initiatiefnemer en programmeur van Theater Na de Dam. Op 4 mei, kort na de Nationale Dodenherdenking, zijn meer dan tachtig voorstellingen geprogrammeerd die allemaal verband houden met de Tweede Wereldoorlog. Verder aandacht voor goede onbekende boeken uit de vorige eeuw, en muzikant Henk Koorn van Hallo Venray is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bo Tarenskeen is initiatiefnemer van Theater Na de Dam

vanaf 00:00:51

Bo Tarenskeen is acteur, regisseur en schrijver. Na zijn studie wijsbegeerte en politieke wetenschappen volgde hij een regieopleiding. Hij schreef en regisseerde bij o.a. Frascati en Bellevue, en speelt vrijwel altijd mee in zijn eigen producties. Ook is hij initiatiefnemer en programmeur van Theater Na de Dam. Ook dit jaar zijn er op 4 mei, kort na de Nationale Dodenherdenking, meer dan tachtig voorstellingen geprogrammeerd die allemaal verband houden met de Tweede Wereldoorlog. Pieter van der Wielen spreekt met Bo Tarenskeen. (beeld: YouTube)

Jessica Durlacher over 'Zachte riten' van Marja Pruis

vanaf 00:51:23

Volgende week maandag wordt de Libris Literatuurprijs uitgereikt. Iedere nacht laten we een collega-schrijver aan het woord over zijn of haar favoriete boek. Vannacht is dat Jessica Durlacher. Ze neemt het op voor ‘Zachte Riten’ van Marja Pruis.

Het Letterenfonds brengt de beste onbekende boeken onder de aandacht

vanaf 01:09:36

Schwob, zo heet de nieuwe actie van het Letterenfonds. Elke maand wordt een Nederlandse vertaling van de wereldliteratuur onder het stof vandaan gehaald. Vergeten klassiekers, cultboeken: de must-reads uit de twintigste eeuw die niet iedereen kent. De maand mei staat in het teken van 'De Rode Anjer', een boek van de Italiaanse schrijver Elio Vittorini. Verslaggever Anton de Goede vroeg zich af waarom juist dit boek centraal komt te staan. Hij sprak hiervoor schrijver Ernest van der Kwast, een fan van het boek, en vertaalster Emilia Menkveld. (beeld: omslag 'De Rode Anjer')

Open Kaart: Henk Koorn

vanaf 01:24:05

Muzikant en zanger Henk Koorn maakt al dertig jaar muziek met zijn band Hallo Venray. De gitaarrockband uit Den Haag bestaat naast voorman Koorn ook uit basgitarist Peter Konings en drummer Henk Jonkers. Koorn speelde eerder al in bands als Dakot Lovebeach, Supertroopers en Wishing Well. Het dertigjarig bestaan is reden voor een nieuw album, 'Where Is The Funky Party?' Ze presenteren het album, dat swingt en schuurt, op een speciale jubileumavond op 31 mei in Paradiso. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Henk Koorn persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: YouTube)

advertentie