Nooit Meer Slapen

met o.a. Edzard Mik, Club 27 en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury

Nooit Meer Slapen

met o.a. Edzard Mik, Club 27 en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury

Anton de Goede praat met schrijver en librettist Edzard Mik over het muziekstuk 'Oidípous', dat op 28 juni in première gaat. Ook gaan we langs bij de repetities van theatervoorstelling 'Club 27', die speciaal voor De Parade werd gemaakt. Verder reageert schrijfster Niña Weijers met fictie op het nieuws, correspondent Michiel Vos bericht vanuit New York over de komst van Stromae en we waren bij de uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Edzard Mik over het muziekstuk Oidípous

vanaf 00:03:18

Op het Holland Festival presenteert componiste Calliope Tsoupaki samen met schrijver Edzard Mik een muziekstuk gebaseerd op Sophocles’ tragedie Oidípous te Kolonos. Tsoupaki en Mik gooien in hun bewerking alle moderne interpretatieve ballast overboord en gaan terug naar de originele tekst. Centraal staat een uitgerekte flashback naar het moment waarop Oidípous onbewust zijn vader vermoordde. Anton de Goede praat met librettist Edzard Mik over het muziekstuk Oidípous.

De Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014

vanaf 01:11:15

Gisteren werd in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt. Zo'n 30.000 kinderen stemden op hun favoriete boek, en een aparte 12-koppige senaat reikte de Kinderjury Pluim uit. Manon Sikkel kreeg de meeste stemmen in de categorie zes tot en met negen jaar voor haar boek Elvis Watt, miljonair. Niki Smit ontving de meeste stemmen in de categorie tien tot en met twaalf jaar voor 100% Coco. Dagboek van een modeblogger. Tjitske Mussche was er bij.

Theatervoorstelling Club 27

vanaf 01:43:47

Janis Joplin, Jimi Hendriks en Jim Morrison vormen in de hemel Club 27; popsterren die op 27-jarige leeftijd overleden. De laatste jaren zien ze de belangstelling voor hun jaarlijkse concert afnemen. Ze zijn blij als Amy Whinehouse zich bij de club komt voegen. Jan Paul de Bondt gaat langs bij de repetities van theatervoorstelling Club 27, die speciaal voor De Parade werd gemaakt.