Nooit Meer Slapen

met o.a. Marcel Musters, Keti Koti en het Filmacademie Festival

Nooit Meer Slapen

met o.a. Marcel Musters, Keti Koti en het Filmacademie Festival

Pieter van der Wielen praat met acteur Marcel Musters, sinds 1985 medeoprichter, vast lid van de artistieke kern en acteur van de Mugmetdegoudentand. Naar aanleiding van Keti Koti gaan de zussen Nicole en Glynis een confrontatie met een pijnlijk verleden aan. Verder reageert schrijfster Karin Amatmoekrim met proza op de actualiteit. En hoe presenteren de nieuwe lichting filmmakers van de Nederlandse filmacademie zich?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De karakters van Marcel Musters

vanaf 00:02:33

Acteur Marcel Musters is medeoprichter en acteur van de Mugmetdegoudentand. Bij het grote publiek is hij vooral bekend uit de televisieseries: Oud Geld, Vuurzee, Hertenkamp, maar ook van Penoza en Gooische Vrouwen. Dit najaar komt De familie Kruis op televisie, een nieuwe dramaserie die moet gaan lijken op Modern Family, de Amerikaanse serie over drie disfunctionele samengestelde gezinnen. Musters wordt daarin de televisie-echtgenoot van Linda de Mol. Pieter van der Wielen praat met hem.

Nicole & Glynis Terborg, confrontatie met een pijnlijk verleden

vanaf 01:14:25

Het is vandaag Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd. Voor verslaggever Nicole Terborg is dit het moment om eindelijk te doen waar ze bang voor is. De film 12 Years a Slave zien en de Black Heritage Tours Amsterdam meemaken. Deze drie uur durende rondvaart laat de verborgen geschiedenis van de Afrikaanse diaspora in de hoofdstad zien. In Nooit Meer Slapen gaan zussen Nicole en Glynis samen deze confrontatie met een pijnlijk verleden aan.

Keep an Eye Filmacademie Festival

vanaf 01:43:21

Studenten van de bachelor- en masteropleiding van de Nederlandse Filmacademie Lichting 2014 studeren deze week af tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival. De festivaldagen staan in het teken van premières, exposities, installaties, diploma's en heel veel films. Hoe presenteren de filmmakers van de toekomst zich? Floortje Smit is erbij.