Nooit Meer Slapen

met o.a. schrijfster Jean Kwok, Reisgids Den Dolder en gitarist Reinier Baas

Nooit Meer Slapen

met o.a. schrijfster Jean Kwok, Reisgids Den Dolder en gitarist Reinier Baas

Schrijfster Jean Kwok is een uur te gast in Nooit Meer Slapen om te vertellen over haar nieuwe roman 'Dans met mij'. Ook spreken we kunstenares Jantine Wijnja over haar boek 'Reisgids Den Dolder'. Verder reageert schrijver Özcan Akyol op iets wat in het nieuws is geweest, blikken we vooruit naar de tentoonstelling ‘Don’t Stop Now: Fashion Photography Next’ in FOAM en we spreken gitarist Reinier Baas tijdens zijn voorbereidingen voor het optreden op het North Sea Jazz Festival.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jean Kwok, leven in twee werelden

vanaf 00:02:44

Jean Kwok werd geboren in Hongkong en groeide op in New York. Als kind moest ze in een kledingfabriek in Chinatown werken om bij te verdienen. Ze bleek echter zeer begaafd, ze ontving een studiebeurs voor Harvard en studeerde cum laude af in de Engelse -en Amerikaanse literatuur. Haar ervaringen schreef ze op in haar eerste boek 'Bijna Thuis'. En ook haar nieuwe roman 'Dans met mij' gaat over iemand die leeft in twee werelden. De schrijfster is een uur te gast in Nooit Meer Slapen. (Foto: Chris Macke).

Reinier Baas op het North Sea Jazz Festival

vanaf 01:15:01

Vrijdag begint in Rotterdam het North Sea Jazz Festival, het grootste jazzfestival van Europa. Op het podium staan onder andere Pharrell Williams, Buena Vista Social Club, Sheila E., Gregory Porter, Quincy Jones en CHIC featuring Nile Rodgers. Een van de Nederlandse optredende muzikanten is de jonge gitarist Reinier Baas. Hij leverde afgelopen voorjaar een CD af die lovende kritieken kreeg. Botte Jellema zoekt Baas op bij zijn voorbereidingen voor het optreden op het North Sea Jazz Festival.

Jantine Wijnja: Reisgids Den Dolder

vanaf 01:43:40

Kunstenares Jantine Wijnja zat drie maanden in het kunstenaarsverblijf 'Het Vijfde Seizoen' van de psychiatrische instelling Den Dolder. Ze maakte een multimediaal boek met een portret van de instelling in de woorden van de bewoners. Het boek 'Reisgids Den Dolder' is onlangs verschenen. Mathijs Deen gaat met de kunstenares naar de instelling in Den Dolder.