Nooit Meer Slapen

met o.a. Carolina Trujillo, het keerpunt van Jan Sierhuis en Lorrainville

Nooit Meer Slapen

met o.a. Carolina Trujillo, het keerpunt van Jan Sierhuis en Lorrainville

Karen de Bok ontvangt de Uruguayaans-Nederlandse schrijfster Carolina Trujillo in de studio om te praten over haar nieuwe boek 'De zangbreker'. Ook vragen we naar het keerpunt in het leven van kunstschilder Jan Sierhuis. Verder reageert schrijver Joost Vandecasteele met proza op het nieuws, bericht correspondent Bas Verbeek vanuit Zuid-Korea over webtoons en we gaan langs bij de Stadsgehoorzaal in Kampen, waar muzikantencollectief Lorrainville haar tweede studio-album opneemt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Carolina Trujillo: De zangbreker

vanaf 00:03:11

Van de Uruguayaans-Nederlandse schrijfster Carolina Trujillo wordt gezegd dat zij ’on-Nederlandse romans’ schrijft. Haar boeken ademen op alle pagina’s Zuid-Amerika. Zo ook haar nieuwe roman, die zich grotendeels afspeelt in Montevideo. 'De zangbreker' is te lezen als een bekentenis van Tony, waarin hij zijn leven beschrijft vanaf de tijd dat hij op de academie zat, tot de dag dat hij een mens tegenkwam aan wie hij zich ging hechten. Karen de Bok ontving de schrijfster in de studio. (Foto: Lona Aalders).

Het keerpunt: Jan Sierhuis

vanaf 01:14:14

Het was een zonsondergang die Jan Sierhuis aan het schilderen heeft gebracht. Niet boven zee, of boven een polderlandschap, maar gewoon boven de Bestevaerstraat in Amsterdam West, waar hij opgroeide. Toen hij de zonsondergang zag, probeerde hij het, zoals hij zegt 'na te doen op papier'. Hij had alleen een beetje blauwe verf, en geen penseel. Dus hij schilderde met zijn vinger. Dat was het begin. Verslaggever Mathijs Deen sprak met kunstschilder Jan Sierhuis over het keerpunt in zijn leven.

Lorrainville werkt aan tweede studio-album

vanaf 01:46:17

Het begon met een Facebookspelletje, drie jaar geleden. Met wat willekeurige zoekopdrachten creëerde je een niet-bestaand album van een niet-bestaande band. Maar bij producer Guido Aalbers kwam uit het toeval zo iets moois, dat hij besloot het echt te maken: Lorrainville was geboren. Botte Jellema ging langs bij de Stadsgehoorzaal in Kampen, waar het muzikantencollectief haar tweede studio-album opneemt. Voor 'Desire The Reckless' worden in twee weken tijd 16 songs opgenomen.