Nooit Meer Slapen

met o.a Saskia Diesing, Schorem en Deugden van de Tafel

Nooit Meer Slapen

met o.a Saskia Diesing, Schorem en Deugden van de Tafel

Regisseur Saskia Diesing is te gast in de studio. Pieter van de Wielen praat met haar over de film 'Nena'. Verslaggever Botte Jellema ontmoet regisseur Martijn Nijboer en praat met hem over zijn korte documentaire 'Schorem'. Verder bespreekt Mathijs Deen het boek 'Deugden van de Tafel' met culinair journalisten Hiske Versprille en Janneke Vreugdenhil; en met worstenmaker Samuel Levie van Food Cabinet.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Regisseur Saskia Diesing: Nena

vanaf 00:02:46

De speelfilm Nena speelt zich af in de zomer van 1989. De muur wankelt en Europa wacht in spanning af wat de herfst zal brengen. Als de zestienjarige Nena wordt geconfronteerd met een zelfmoordpoging van haar invalide vader is ze tot op het bot gekwetst door zijn doodswens. Tegelijkertijd wordt ze voor het eerst van haar leven hevig verliefd op de pitcher van het honkbalteam. Maar terwijl ze haar eigen levenslust ontdekt beseft ze dat het bestaan voor haar vader steeds uitzichtlozer wordt. Pieter van der Wielen praat met Saskia Diesing, de regisseur van de film.

Schorem Haarsnijder & Barbier

vanaf 01:13:26

Bertus en Leen begonnen barbiershop Schorem Haarsnijder & Barbier uit een passie voor het eeuwenoude, uitstervende barbiersvak. Hun winkel groeide echter uit tot een hype, waardoor mannen vanuit het hele land naar Rotterdam komen om zich te laten 'scheren en snijden'. Botte Jellema praat met regisseur Martijn Nijboer over de korte documentaire Schorem.

Deugden van de Tafel

vanaf 01:42:55

Het nieuwe boek van de Britse filosoof Julian Baggini, Deugden van de Tafel, geeft een overzicht van 23 deugden die je kan of misschien wel moet nastreven als je voedsel koopt, bereidt, eet of laat staan. De opdracht van het boek is van de Franse kok Auguste Escoffier: Als je weet hoe je moet eten, weet je ook hoe je moet leven. Mathijs Deen bespreekt het boek met culinair journalisten Hiske Versprille en Janneke Vreugdenhil; en met worstenmaker Samuel Levie van Food Cabinet.

advertentie