Nooit Meer Slapen

met o.a Bert Wagendorp, Eleonora en Getekend

Nooit Meer Slapen

met o.a Bert Wagendorp, Eleonora en Getekend

Journalist en schrijver Bert Wagendorp bracht vorig jaar de roman ‘Ventoux’ uit. Het boek wordt op dit moment verfilmd. Pieter van der Wielen spreekt vanavond een uur met hem. Verder vertelt acteur Jochem Stavenuiter over zijn moeder in 'Eleonara'. We praten met documentairemaker en journalist Coen Verbraak over zijn documentaire ‘Getekend’ en schrijver Gerard van Emmerik leest weer een kort verhaal voor.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het jaar van Bert Wagendorp

vanaf 00:02:45

Als romanschrijver brak journalist Bert Wagendorp vorig jaar door met 'Ventoux', het verhaal over de vriendschap van vijf mannen en een vrouw die zwaar onder druk komt te staan als een van hen op de berg Ventoux verongelukt. Wagendorp schrijft drie keer per week een column in 'de Volkskrant' en is hoofdredacteur en mede-oprichter van het literair wielertijdschrift 'De Muur'. Na de zomer beginnen de opnames voor de verfilming van 'Ventoux'. Pieter van der Wielen praat met Bert Wagendorp.

Getekend: veteranen in therapie

vanaf 01:13:03

Documentairemaker en journalist Coen Verbraak mocht een jaar lang cliënten en zorgprofessionals volgen binnen het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV). Het is voor het eerst dat een onafhankelijke journalist toegang kreeg tot de praktijk van de professionele veteranenzorg in Nederland. De documentaire 'Getekend' geeft een bloedstollende inkijk in de wereld van het gevecht dat pas na thuiskomst wordt gevoerd. Floortje Smit sprak met hem.

Eleonora; een solovoorstelling van Jochem Stavenuiter

vanaf 01:39:34

De moeder van acteur Jochem Stavenuiter kreeg een hersenbloeding toen hij vijftien was. Haar geheugen raakte daardoor blijvend beschadigd. In 'Eleonora' vertelt hij over zijn moeder, over zijn bezoeken aan het verzorgingstehuis en over de bizarre wereld waarin je terecht komt als je geheugen niet meer functioneert. We ontmoeten Stavenuiter op het theater- en muziekfestival Noorderzon in Groningen. Mathijs Deen ging kijken bij 'Eleonora'.