Nooit Meer Slapen

met o.a. Esther Naomi Perquin, Marvel Universum en Heimwee liederen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Esther Naomi Perquin, Marvel Universum en Heimwee liederen

Ester Naomi Perquin schrijft al geruime tijd verhalen waarin de aandacht gevestigd wordt op het schijnbaar onbetekenende incident. Deze verhalen zijn nu gebundeld in het boek 'Binnenkort in dit theater'. Pieter van der Wielen praat met haar. We gaan op ontdekking in het Marvel Universum. Schrijver Elke Geurts leest een tekst voor die op de actualiteit is geïnspireerd. En aandacht voor theaterconcert 'Heimwee liederen'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ester Naomi Perquin: Binnenkort in dit theater

vanaf 00:02:43

Ester Naomi Perquin schrijft al geruime tijd verhalen waarin de aandacht gevestigd wordt op het schijnbaar onbetekenende incident. Niet de verkiezingen, het schandaal of de ramp. Maar de toevalligheden en voorvallen die ons humeur kleuren en onze gedachten sturen. Perquin schrijft miniaturen en korte levensimpressies waarbij de poëzie nooit ver weg is. Maar de psychiater evenmin. Deze verhalen zijn nu gebundeld in het boek 'Binnenkort in dit theater'. Pieter van der Wielen praat met schrijfster en dichteres Ester Naomi Perquin, die eerder drie dichtbundels schreef - waarvan de laatste, 'Celinspecties' (2012), werd bekroond met de VSB Poëzieprijs.

50 jaar Turkse immigratie

vanaf 01:13:02

De eerste Turkse arbeiders kwamen 50 jaar geleden naar Nederland. Om deze halve eeuw migratie te vieren en herdenken is er op 1 november een  theaterconcert getiteld 'Heimwee liederen'. Het Nederlands Blazers Ensemble speelt samen met artiesten uit Turkije en Nederland onder leiding van dirigent Selim Doğru en regisseur Celil Toksöz. Nicole Terborg ging naar een repetitie in Podium Mozaïek te Amsterdam.

Marvel: The House of Ideas

vanaf 01:41:43

De filmagenda tot 2020 is volgeboekt en zit vol met superhelden. En niet alleen Spiderman en Batman mogen weer opdraven, ook obscure heren als Deadpool en Antman mogen het proberen. De spil in dit alles is Marvel, de ooit kleine stripuitgeverij is met al haar hits een kolos in Hollywood geworden. Maarten Westerveen gaat op ontdekking in het Marvel Universum.

advertentie