Nooit Meer Slapen

met o.a Annet Malherbe, Morgen speel ik beter en Het marktplaatsmeisje

Nooit Meer Slapen

met o.a Annet Malherbe, Morgen speel ik beter en Het marktplaatsmeisje

Actrice Annet Malherbe werd bij het grote publiek bekend van haar rol als Willemijn Lodewijkx-Verbrugge in Gooische Vrouwen. Momenteel speelt ze een van de hoofdrollen in de tragikomedie 'Annie M.G. op Soestdijk' van Het Toneel Speelt. Pieter van der Wielen ontvangt haar in de studio. Aandacht voor de documentaire 'Morgen speel ik beter'. We spreken met schrijfster Carlijn Vis over haar boek 'Het marktplaatsmeisje'. En verder reageert schrijver Joris van Casteren op iets wat in het nieuws.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Annet Malherbe: Annie M.G. op Soestdijk

vanaf 00:02:34

Actrice Annet Malherbe werd bij het grote publiek bekend van haar rol als Willemijn Lodewijkx-Verbrugge in Gooische Vrouwen, maar is bij het theaterpubliek al veel langer geliefd. Met name door haar rollen in de producties van Alex van Warmerdam, in het theater en op film. Momenteel speelt ze een van de hoofdrollen in de tragikomedie 'Annie M.G. op Soestdijk' van Het Toneel Speelt, gebaseerd op het blijspel 'Vrouwen om Dr. Deninga' dat Annie M.G. Schmidt in 1958 in opdracht van Koningin Juliana schreef. In 2014 blijkt hoe brutaal de inhoud eigenlijk is geweest. Pieter van der Wielen ontvangt Annet Malherbe in de studio.

Morgen speel ik beter

vanaf 01:13:23

De 84-jarige Sonny Rollins wordt alom gezien als de beste saxofonist ter wereld. In de documentaire 'Morgen speel ik beter' zoekt jazzliefhebber Olaf van Paassen een manier om zijn held voor de camera te krijgen en zelf aan het woord te laten over de betekenis van jazz, over improvisatie, over inspiratie, zijn kunstenaarschap en over zijn geliefde tenorsax. Over een periode van negen jaar lukte het Van Paassen om een pril contact met Rollins uit te bouwen tot een vriendschap. Samen met regisseur Hans Hylkema mag hij daarom uiteindelijk komen draaien. Floortje Smit sprak met de makers van de documentaire.

Het marktplaatsmeisje

vanaf 01:45:38

Marktplaats gebruiken om aan de man te komen, niet door te zoeken op zoekterm man, maar gewoon op tafel, of stoel, en dan alvast een inkijkje te krijgen in een van de meeste intieme dingen van degene die de tafel aanbiedt: z'n interieur. Zo gaat Anna te werk, de heldin uit de nieuwe roman van Carlijn Vis, Het Marktplaatsmeisje. Mathijs Deen ging bij haar langs, niet eens bij haar thuis, maar ergens op neutraal terrein.