Nooit Meer Slapen

met o.a. Theo Hiddema, dansen bij Lady Gaga en op kunstspreekuur

Nooit Meer Slapen

met o.a. Theo Hiddema, dansen bij Lady Gaga en op kunstspreekuur

Pieter van der Wielen ontvangt Theo Hiddema in de studio. Hij praat met hem over het boek 'Mr. Hiddema. Strafpleiter, dandy, dwarsligger'. Verder een gesprek met de Nederlandse danser Gianinni Semedo Moreira. Hij danst woensdag samen met Lady Gaga in de Ziggo Dome. En we gingen naar Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie. Specialisten beantwoordden daar de vragen van kunstbezitters. Kunst of namaak? Echt of nep?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mr. Theo U. Hiddema: Strafpleiter, dandy, dwarsligger

vanaf 00:02:43

Mr. Theo U. Hiddema is een van de meest markante advocaten van Nederland.  In het boek Mr. Hiddema. Strafpleiter, dandy, dwarsligger, opgetekend door journalist Stan de Jong, vertelt hij onder meer over zijn jeugd in het Friese Holwerd, zijn jaren bij Max Moszkowicz sr. met wie hij uiteindelijk ruzie kreeg, de ontmaskering van politie-informanten, zijn bewondering voor Fortuyn en Wilders, en over tal van geruchtmakende zaken die hij in zijn lange loopbaan deed – van de Bende van Venlo tot de moord op Pim Fortuyn. Pieter van der Wielen ontvangt Theo Hiddema in de studio.

Dansen met Lady Gaga

vanaf 01:15:20

Als Nederlander naar Amerika emigreren om het daar te maken als danser lukt bijna niemand. Het lukte Gianinni Semedo Moreira wel. Hij woont sinds een paar jaar in Los Angeles en werkt samen met supersterren als Rihanna en Shakira. De choreograaf en danser is nu op wereldtournee met Lady Gaga die aanstaande woensdag in de Ziggo Dome staat. Verslaggever Nicole Terborg praat met hem.

Kunst of namaak?

vanaf 01:40:15

Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie in Den Haag hield afgelopen weekend open huis. Specialisten beantwoordden de vragen van toegestroomde kunstbezitters over de kunstenaar, stijl of stroming en de periode waarin het kunstwerk is gemaakt. Kunst of namaak? Echt of kopie? Verslaggever Anne Martens was aanwezig en tekende de verhalen op.